Juventus bedwingt zenuwen het best

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus bedwingt zenuwen het best
Foto: © SC

Juventus heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. Na penalty's werd Napoli geklopt.

De eerste helft had erg weinig om het lijf. Juventus verloor De Ceglie met vermoedelijk enkele gekneusde ribben na een botsing met Gargano. Kansen waren er nauwelijks.

Na de pauze speelde Juventus iets vinniger, maar de kansen waren wel voor de bezoekers: Zalayeta en Bogliacino misten echter. In de extra tijd werd een doelpunt van de ingevallen Trezeguet nog afgekeurd voor buitenspel.

In de verlengingen scoorde Juve opnieuw, via Del Piero, maar opnieuw werd het doelpunt niet toegekend. Een bal tegen de arm van Alex werd door scheidsrechter Ayroldi als hands beoordeeld. Juventus probeerde de strijd te winnen voor de strafschoppen, maar dat lukte niet.

Nedved was de eerste die miste, maar ook Lavezzi raakte niet voorbij Manninger. Sissoko trapte vervolgens op de lat, zodat Contini Napoli een ronde verder kon schieten, maar hij knalde de bal meters over. Legrottaglie scoorde wel, bij de zesde strafschop, en Gargano trapte ook hoog over, waardoor de thuisploeg zich mag opmaken voor de halve eindstrijd tegen Lazio. Inter en Sampdoria spelen de andere halve finale.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties