Petkovic bedwingt de hel van Galatasaray

Turks landskampioen Galatasaray kan zich volledig toespitsen op de verlenging van zijn titel in de competitie. In de kwartfinale van de beker was Sivasspor te sterk. Doelman Petkovic ontpopte zich in de strafschoppenreeks tot held van de avond.

Onder impuls van Arda Turan kwamen de hoofdstedelingen al na acht minuten op voorsprong. Kamanan maakte echter na een half uur spelen gelijk met een harde knal. Vermits de heenwedstrijd in het Ali Sami Yen stadion ook op 1-1 was geëindigd, moesten verlengingen en strafschoppen uitmaken wie doorging naar de halve finales. Daarin toonde doelman Petkovic zich onoverwinnelijk door pogingen van Turan, Ümit Karan en Yaser Yildiz te pareren.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de topclub uit Istanbul zijn tanden stuk beet op de huidige koploper in de Süper Lig. Anderhalve week geleden kreeg Galatasaray in de topper nog een nederlaag aangesmeerd. De rood-gelen bekleden momenteel de derde positie in de stand, op twee punten van Sivasspor. Eeuwige aartsrivaal Fenerbahçe volgt vlak na Galatasaray op twee punten. (AN)