Tweedeklasser pakt scalp van Carl Hoefkens

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Tweedeklasser pakt scalp van Carl Hoefkens
Foto: © SC

Carl Hoefkens kan zich met West Bromwich Albion volledig focussen op de zware degradatiestrijd in de Premier League. In de vierde ronde van de FA Cup vonden onze landgenoot en zijn teammaats immers hun Waterloo tegen Burnley: 3-1.

Het duel was een replay nadat West Brom twee weken geleden in eigen huis op 2-2 was blijven steken. Steven Thompson kroonde zichzelf tot man van de match door twee keer raak te treffen voor de tweedeklasser. Flankspeler Wade Elliot had Burnley met een schitterende volley op slag van rust al op voorsprong gebracht. Gianni Zuiverloon milderde op het uur nog voor Albion, vlak na de invalbeurt van Hoefkens (foto). De tweede treffer van Thompson vlak voor affluiten klaarde echter definitief de klus.
 
In de volgende ronde ontmoet Burnley de winnaar van het duel tussen Arsenal en Cardiff, die binnen veertien dagen hun replay afwerken.  De tweedeklasser bouwde dit seizoen al een serieuze bekerreputatie op. In die andere Engelse beker, de League Cup, schakelden The Clarets Chelsea en Arsenal uit alvorens te worden gewipt door Tottenham Hotspur in de halve finale.

Auteur: Jeroen Pyl
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties