Standard blijft leider, status quo onderin

Anthony Van der Planken
| 10 reacties
Standard blijft leider, status quo onderin
Foto: © SC

Standard blijft ook na dit weekend leider in de Jupiler Pro League. De Rouches wonnen thuis van Tubeke en zetten zo de concurrentie onder druk. Onderin veranderde er weinig.

Standard had een vrij makkelijke avond tegen Tubeke, al was het ruim een halfuur wachten op de eerste doelpunten van Igor De Camargo en Steven Defour (penalty). In de tweede helft dikten Benteke en Yagan nog aan tot 4-0.

AA Gent wou zijn opgang in het klassement verder zetten, maar bleef op het veld van KV Mechelen steken op een gelijkspel. Het werd een spectaculaire wedstrijd met zes goals. Ook hier ging de arbitrage niet vrijuit, want KV Mechelens tweede penalty kwam er na een schwalbe van Mununga. Die laatste zette zijn strafschop ook zelf om, Vleminckx scoorde de twee andere treffers. Voor Gent scoorden achtereenvolgens Custovic, Ljubijankic en Leye.

Westerlo kon dit weekend een goede zaak doen, maar geraakte in Moeskroen niet verder dan een troosteloze 0-0.

Onderin het klassement veranderde er weinig. Bergen - KV Kortrijk had weinig om het lijf, pas in het slot werd er twee keer gescoord. Eerst de 0-1 door Coulibaly, daarna de gelijkmaker van Jay.

Roeselare had heel lang uitzicht op een zege in Lokeren, maar keerde uiteindelijk puntenloos huiswaarts. MacDonald scoorde al heel vroeg de 0-1, maar in het laatste kwartier zorgden Janczyk en Camara MBaye alsnog voor de Lokerse zege.

Gelukkig voor Roeselare ging ook Dender onderuit. Johan Boskamp en de zijnen verloren met 1-0 op het veld van Zulte Waregem. Makiese scoorde de enige goal van de avond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties