Interview Messoudi: "Ik wil mee de toekomst van Germinal Beerschot uitbouwen"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Messoudi: "Ik wil mee de toekomst van Germinal Beerschot uitbouwen"
Foto: © SC

De toekomst van Mohamed Messoudi ziet er weer wat rooskleuriger uit. De Marokkaanse Belg van Willem II is na een blessure in het begin van het seizoen weer goed op dreef. Een terugkeer naar Het Kiel blijft echter een grote droom.

Een basisplaats voor Messoudi was er vrijdag tegen Utrecht nog niet weggelegd, maar de 25-jarige middenvelder maakte wel een goede invalbeurt. Bij een 0-1-stand spatte zijn vrije trap echter uiteen op de kruising.
 
“Jammer”, reageert Messoudi. “Het was een kantelmoment in de wedstrijd. Gaat die erin, dan krijgen we het publiek achter ons en kunnen we er misschien nog eentje intrappen. Aan de andere kant staan we dan even te slapen en wordt het 0-2. Wedstrijd gespeeld.”
 
Jullie hebben nu 1 op 18. De balans is duidelijk negatief.
 
“Op dit moment zit het ons allemaal niet mee, maar er sluipt ook wat laksheid in de ploeg. We staan tiende en je ziet spelers denken: ‘Er kan ons niets gebeuren.’ Maar voor je het weet sta je terug onderaan.”
 
Met jou gaat het wel iets beter.
 
“Ik ben al een paar weken goed bezig. Ik had in het begin van het seizoen de pech dat ik acht weken out was met een spierscheur. Net op dat moment pakte de ploeg punten en had de trainer voor een vaste ploeg gekozen. Nu mag ik terug regelmatig invallen en soms starten.”
 
Je bent in juni einde contract. Zien we je volgend seizoen terug in de Belgische competitie?
 
“De club heeft ook nog een optie voor een bijkomend seizoen. Ze moeten de knoop doorhakken voor 1 april. Er waren tijdens de winterstop al enkele clubs die interesse toonden. Germinal Beerschot was nooit concreet, maar Kortrijk heeft me wel gebeld. Ze verkozen om te wachten tot het einde van het seizoen. Dan ben ik misschien gratis.”
 
Wat zijn de kansen op een terugkeer naar Het Kiel?
 
“Ik zou graag meewerken aan de toekomst van Germinal Beerschot, maar dan moeten er op het middenveld eerst spelers vertrekken. Ik heb er vroeger een leuke tijd beleefd en het blijft een mooie club met toekomst. Er is nu veel meer kwaliteit dan in mijn periode.”
 
Wat heb je in je periode bij Willem II bijgeleerd?
 
“Tactisch ben ik veel sterker geworden. Ik ben veel balvaster en veel geduldiger aan de bal. Mijn vrije trappen en passes zijn ook veel beter geworden. Vorig jaar had ik tien assists, het derde meeste in heel Nederland, en drie doelpunten. Dit jaar staat de teller spijtig genoeg op 1 assist en geen doelpunten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties