Interview Goor: "Ik wil me niet belachelijk maken"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Goor: "Ik wil me niet belachelijk maken"
Foto: © SC

Germinal Beerschot gaf zaterdag tegen Cercle in de slotfase nog de zege uit handen: 1-1. Met een tweede opeenvolgende draw lijkt de Antwerpse motor even te stokken. Sinds de komst van Bart Goor zegevieren de Kielse Ratten namelijk weer als vanouds.

Met vier overwinningen sleepte Goor zijn nieuwe werkgever vorige maand weg uit de degradatiezone. De linkermiddenvelder, die afgelopen transferperiode van Anderlecht overkwam, gaat nu echter niet op zijn lauweren rusten. “Deze groep is, ondanks het zware programma, nog bereid om er het maximum uit te halen. We kunnen de resterende wedstrijden alvast iets moois opbouwen naar volgend seizoen toe.”
 
Goor wordt in april 36 jaar, maar heeft nog geen einddatum op zijn carrière geplakt. “Zolang ik er nog plezier in heb, doe ik gewoon verder. Ik weet perfect wanneer het genoeg is voor mij. Als die dag komt, hou ik de eer aan mezelf. Ik heb niet de intentie om te lang door te willen gaan en zo mezelf belachelijk te maken”, laat de 78-voudige Rode Duivel weten.
 
Hoe voelt het om na al die jaren terug samen te werken met Didier Dheedene en Aimé Anthuenis?
 
Dat verloopt uitstekend. Didier is altijd een goede vriend van mij geweest waarmee ik bij Anderlecht nog de kamer deelde. Met Anthuenis heb ik al bij RC Genk, Anderlecht en de Rode Duivels samengewerkt. We kennen elkaar door en door en omdat we zo op elkaar zijn ingespeeld, kunnen we een meerwaarde bieden aan dit Germinal Beerschot.
 
Het bestuur zou al gesproken hebben met de Nederlander Ernie Brandts (ex-NAC) om de plaats van Aimé Anthuenis volgend seizoen over te nemen. Wat is daar nu precies van aan?
 
Daar weet ik niets over, maar uiteraard zie ik Aimé ook volgend jaar nog graag aan het roer staan. Al is dat niet mijn beslissing. Voor Germinal Beerschot komt het wel ongelegen dat zoiets in de kranten staat. Wat er effectief van aan is laat ik in het midden. Het bestuur ontkent het alvast.
 
Hoe groot is het aandeel van Bart Goor in de remonte van Germinal Beerschot?
 
Ik zal mijn aandeel wel hebben, maar heel de ploeg heeft vanaf de winterstop enorm hard voor deze prestaties gewerkt. Het vertrouwen is, door de inpassing van bepaalde pionnen, terug hersteld. De nieuwe aanwinsten, waaronder mezelf, brengen rust aan de bal. Ze durven ook de bal opeisen. Met de recuperatie van Cruz won Germinal Beerschot bovendien aan balvastheid. Andere spelers kunnen zich nu op hun eigen taken concentreren. 
 
Enkele weken geleden zei je dat je het niveau van Anderlecht nog aan kon. Was het moeilijk om te vertrekken in Brussel?
 
Dat was inderdaad niet makkelijk. Het blijft een fantastische club die me veel kansen heeft gegeven en waar ik altijd heel graag heb gespeeld. Ik voelde me er nog goed, maar wou absoluut weer aan spelen toekomen en mezelf amuseren op het veld.
 
Hoe kijk je nu naar de situatie in Anderlecht? Ze doen volop mee in de titelstrijd, maar het voetbal is wel beneden alle peil.
 
Ja, maar ze winnen uiteindelijk toch nog steeds. Paars-wit kan zich altijd opladen voor de grote wedstrijden, maar heeft moeite om diezelfde motivatie aan de dag te leggen tegen kleinere tegenstanders. Ze hebben echter meer dan voldoende kwaliteiten om dit seizoen de titel binnen te slepen.
 
Mis je Anderlecht?
 
Niet echt. Het is hier bij Beerschot gewoon anders. Je beseft wel hoe goed je het bij Anderlecht had. Daar hebben ze alles ter beschikking om veel te realiseren. Maar hier voel ik me ook uitstekend en geniet ik veel respect.
 
Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om voor Germinal Beerschot te kiezen?
 
Ik heb GB altijd al een sympathieke club gevonden. Buiten een goede accommodatie en een fantastische achterban heeft de club ook op sportief vlak veel mogelijkheden. Ze zijn op het Kiel ook enorm ambitieus, wat ik belangrijk vind. Deze ploeg mikt op een plaats in de top zes. Ongeacht mijn leeftijd wil ik nog steeds het meeste uit mijn carrière halen. Ondanks de slechte resultaten was de sfeer goed. Dat is het sterke punt van deze groep. Alleen het vertrouwen was zoek. Door enkele goede prestaties en overwinningen kwam dat zo terug.
 
Hoe kijk je als ervaren speler naar de scheidsrechtermalaise die onze competitie teistert, zoals het onderbroekincident met Vandenbussche afgelopen zaterdag bijvoorbeeld?
 
Dat was puur muggenziften. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan overbodige futiliteiten zoals onderbroeken, tape of sierraden terwijl de scheidsrechter zich enkel moet bezighouden met wat er zich op het veld afspeelt. Als speler heb je er op een bepaald moment gewoon je buik van vol. Als wij fouten maken, wordt dat bestraft met een kaart en schorsingen. Foutieve beslissingen leveren de scheidsrechters echter geen sancties op.
 
Wat is jouw mening over de competitiehervorming en het veelbesproken kerstvoetbal?
 
Ik sluit me aan bij de petitie van Steven Defour. De Pro League had er best eerst voor gezorgd dat alle stadions waren uitgerust met veldverwarming. We hebben nu al problemen, wat gaat dat dan niet worden met Kerstmis? Het is bovendien ook bijzonder raar dat buitenlandse competities zoals de Nederlandse Eredivisie daar al zijn van afgestapt wanneer wij het net introduceren. Dat geeft toch een signaal dat het concept niet werkt.
 
Vind je dat je met buitenlandse avonturen bij Herta BSC en Feyenoord het maximum uit je carrière hebt gehaald?
 
Ik mag zeker niet klagen met mijn carrière. Omdat ik tot mijn 22e in tweede klasse voor Verbroedering Geel uitkwam, zeggen sommigen wel dat het mooi zou geweest zijn indien ik al vroeger de stap naar eerste klasse had gemaakt. Dat is natuurlijk wel zo, maar ik ben enorm tevreden over mijn loopbaan.
 
Al enig idee wat je post-carrière zal brengen?
 
Absoluut niet. Pluk de dag. Dat is mijn motto. Ik leef van dag tot dag en zal wel zien wat de toekomst me brengt.

Auteur: Jeroen Pyl. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties