Vanhove vandaag onder massale belangstelling begraven

Jeroen Pyl
| 2 reacties
Vanhove vandaag onder massale belangstelling begraven
Foto: © SC

Onder massale belangstelling is Club Brugge-boegbeeld Antoine Vanhove vanmiddag begraven. Politici, voetballers en trainers zakten allemaal af naar de Sint-Martinuskerk in Loppem om de oud-directeur van blauw-zwart een laatste groet te brengen.

Bondsvoorzitter François De Keersmaeker en Club-voorzitter Michel D’Hooghe spraken weduwe Annie Vanhove en de menigte toe, waarvan een groot deel wegens plaatsgebrek van buitenaf moest toekijken.
 
Antoine Vanhove (foto) werd getypeerd als een volksvriend, die altijd paraat stond om anderen te helpen. Onder zijn bewind beleefde Brugge hoogdagen op de transfermarkt met onder andere aankopen van Nordin Jbari en Timmy Simons, die beiden aanwezig waren.
 
“Antoine, bedankt voor wat je deed voor Club Brugge en voor het Belgische voetbal. Bedankt om wie je was en waar je voor stond. Voor jou zal er nooit een 90e minuut zijn. We zullen je nooit vergeten.” Met die woorden nam een emotioneel publiek definitief afscheid van het 71-jarige Club-icoon.
 
Na afloop van de kerkdienst kreeg het lichaam van Vanhove, die vorige week overleed aan longkanker, een plaats in de familiekelder te Ver-Assebroek. (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties