Landstitel levert 15 miljoen euro op

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Landstitel levert 15 miljoen euro op
Foto: © SC

Anderlecht en Standard strijden niet alleen om de eer om een nieuwe landstitel aan hun palmares toe te voegen. De twee titelpretendenten azen ook op het geld van de Champions League, veel geld. Een rechtstreeks ticket voor Euromillions.

De UEFA maakte bekend dat de prijzengelden in het kampioenbal met ruim 33 procent de hoogte ingaan. Wie in de bokaal voor de groepsfase verdwijnt strijkt maar liefste 4 miljoen euro op. De zes groepswedstrijden leveren 3,3 miljoen euro (6 x 550.000) op. Dat is 900.000 euro meer dan in het seizoen 2006-2007.
 
Ook de tv-gelden stijgen, van 2,3 naar 3 miljoen euro. Haalt maar één Belgische ploeg de Champions League, dan komt het integrale bedrag op haar bankrekening. Ieder behaald punt levert nog eens 400.000 euro op. De recettes mogen op 3 miljoen euro geschat worden, weet Het Nieuwsblad. Met een beetje geluk is Anderlecht of Standard over enkele maanden 15 miljoen euro rijker.
 
Rechtstreeks
 
En nog meer goed nieuws. De kans dat een Belgische club rechtstreeks naar de Champions League gaat is reëel. Als dertiende op de UEFA-ranking krijgt de Belgische landskampioen een vrijgeleide naar het kampioenenbal als de winnaar van dit seizoen zich via de competitie verzekert van een nieuwe deelname aan de groepsfase.
 
Gaan voorlopig naar Champions League: Lyon, Barcelona, Inter, Manchester United, Real Madrid, Juventus, Liverpool, Chelsea en Porto
 
Gaan voorlopig niet naar Champions League: Villarreal, Sporting, Bayern München, AS Roma, Atletico Madrid, Arsenal en Panathinaikos (GV)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties