Arsenal recht rug in slotfase en bekert verder

Arsenal heeft zich geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. The Gunners versloegen in eigen huis Hull City, dat zijn vroege voorsprong niet kon vasthouden. In de halve finales bekampen de Londenaars stadsgenoot Chelsea.

Arsenal lijkt zijn ondermaatse seizoen beetje voor beetje recht te trekken. De ploeg van coach Arsène Wenger bereikte vorige week al de kwartfinales van de Champions League en in de Premier League heeft de club concurrent Aston Villa al bij gebeend voor die felbegeerde vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het kampioenenbal.

Tegen Hull City schoten de The Gunners pas laat wakker. Hull City onderging het veldoverwicht, maar voetbalde de beste kansen bijeen. Na twaalf minuten schoot Nick Barmby de bezoekers naar 0-1 via een afgeweken bal op Johan Djourou. Arsenal maakte werk van de gelijkmaker onder impuls van Andrei Arshavin, maar het waren The Tigers die dichter bij een tweede treffer kwamen.

In de tweede helft nam Robin Van Persie (foto) zijn ploegmaats op sleeptouw. De Nederlander zag een eerste inzet van de lijn worden weggewerkt. De tweede spatte uiteen op de lat. In het slotkwartier was het dan toch raak voor de Oranje-international. William Gallas dwong in de 85e minuut de kwalificatie voor de halve finales af met een kopbal. Daar ontmoet Arsenal stadsgenoot en rivaal Chelsea. (AN)