Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede provinciale hebben we nog steeds geen kampioen. Zowel Merksplas als Zandvliet slaagden er afgelopen weekend niet in hun wedstrijd te winnen.

Tweede A:

Leider verliest, schade blijft beperkt

Zandvliet heeft afgelopen weekend geen al te goede beurt gemaakt. Het verloor op bezoek bij SC Merksem met 3-0. Gelukkig voor de leider kon ook dichtste achtervolger Leest niet winnen. De nummer twee bleef bij Kaart steken op een gelijkspel. De strijd om de tweede plaats is trouwens opnieuw open, want Merksem maakte een forse sprong voorwaarts na de stuntzege. Het is nu derde. Dat komt uiteraard ook omdat enkele andere subtoppers het lieten afweten. Zo kreeg Mariaburg een pandoering bij Mariekerke en ging Bonheiden met de billen bloot bij Schriek. Die ploeg komt zo weg van de laatste plaats.

Brasschaat en Wildert samen laatste

Brasschaat en Wildert promoveerden vorig seizoen, maar blijven mogelijk maar een jaartje in tweede provinciale. Beide teams delen de laatste plaats. Brasschaat ging de boot in tegen Wavria terwijl Wildert puntenloos achterbleef tegen Walem. Nog onderaan pakte SK Wilrijk een belangrijk puntje en verloor Gooreind zwaar bij Tisselt.


Tweede B:

Titelpretendenten morsen met punten

Leider Merksplas heeft afgelopen weekend de kans verkeken om de titelstrijd in een beslissende plooi te leggen. Het kwam bij Rauw niet verder dan een gelijkspel. Ook dichtste achtervolger Balen deed geen goede zaken door met 3-1 te verliezen bij Antonia. Balen krijgt op de tweede plaats nu ook gezelschap van Ranst. Die ploeg kon wel winnen, van Ezaart. Vosselaar, de laatste titelkandidaat, won van Oud Turnhout en heeft nu vier punten minder dan de leider. Vosselaar heeft ook nog maar een puntje minder dan de nummers twee en drie. Voor Oud Turnhout is het dan weer einde verhaal in de tweede provinciale.

Zwaneven mag ticket naar derde boeken

Het ziet er sterk naar uit dat Zwaneven Oud Turnhout zal vergezellen naar de derde provinciale. Zwaneven verloor afgelopen weekend bij Linda Olen en heeft zes punten minder dan Rauw en Sint Jozef, de nummers dertien en veertien. Sint Jozef pakte trouwens een puntje tegen subtopper AC Olen.

Ten slotte waren er ook nog zeges voor Nijlen (tegen RH Sportief) en OG Vorselaar (tegen Poppel).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties