Vandewalle: "Baguette een koek in zijn gezicht gegeven"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vandewalle: "Baguette een koek in zijn gezicht gegeven"
Foto: © SC

Bertrand Laquait kwam onzacht in aanraking met Wesley Sonck en moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger, de jonge Cyprien Baguette, speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar ging in de fout bij de winnende treffer.

"Alleen al voor hem had ik gehoopt dat hij bij zijn doop in eerste klasse een puntje in mijnen hof had gepakt", lacht keeperstrainer Philippe Vande Walle. "Hij zag na de wedstrijd wat wit, maar ik heb hem een koek in zijn gezicht gegeven. Hij zag meteen wat roder."
 
"Dat is zijn normale manier van werken", reageert Baguette. "Ik ben dat al gewoon. Hij doet het altijd. Zo probeert hij na de wedstrijd voor decompressie te zorgen."

Vandewalle en Baguette werken ondertussen al vijf jaar samen. "Het is een heel volwassen jongen die niets aan het toeval over laat. De voorbije weken hebben we al wat intensiever gewerkt omdat Laquait al twee gele kaarten achter zijn naam had. Bij het tweede doelpunt moet hij de ruimte met de verdediging wat groter laten, maar dat is een foutje uit ervaring." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties