AZ-Belgen: 'In België is het goed mis'

Jimmy Wouters
| 47 reacties
AZ-Belgen: 'In België is het goed mis'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maarten Martens en Sebastien Pocognoli hebben hard uitgehaald naar de Rode Duivels. Beide spelers zijn niet te spreken over het beleid en de mentaliteit binnen het Belgische voetbal.

Terwijl bij AZ er een oase van rust heerst, staan de AZ-Belgen binnen de Rode Duivels in het oog van de storm. Zo zou Pocognoli na afloop van de wedstrijd in Bosnië het aan de stok ghebben gehad met Stijnen en Simons

"Klopt niets van", zei de Pocognoli in De Telegraaf. "Maar als ze zo in de pers beginnen te praten, is er iets niet goed. Ik heb wel wat afkeurende gebaren gemaakt naar onze keeper." 

Maarten Martens treedt hem bij en stelt dat de cohesie binnen de nationale ploeg niet goed is. "Wij zijn bij AZ één groep, met een geweldige beleving", gaat Pocognoli verder. "Daarom heb ik hier ook nooit problemen. In Nederland is de mentaliteit heel anders dan in België. Het probleem is: bij de Rode Duivels wil niet iedereen voor iedereen werken." 

Ook Maarten Martens vindt het in België totaal anders. "Telkens heb ik het gevoel, dat ik in een andere wereld ben beland als ik naar mijn vaderland terugreis. Er is geen duidelijkheid in het beleid, en heel weinig communicatie."  

Als voorbeelden gaf hij de situatie rond de ticketing aan waarbij iedere fan zijn kaartje in Brussel moest gaan afhalen en een papier moest ondertekenen dat hij wel voor België zou gaan supporteren. Ook de manier waarop hij vernam dat hij niet in de selectie zou zitten, zit hem dwars. "De eerste keer hoorde ik het in de bus op weg naar het stadion. De tweede keer pas in de kleedkamer", aldus een verbaasde Martens.
 
Beide Belgen hebben dan voorlopig even genoeg van de Rode Duivels en willen zich nu volop concentreren op AZ, waarmee beide spelers de landstitel kunnen halen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties