De Decker: "We zijn nog niet aan het rekenen"

Steurbaut Kersten
| 29 reacties
De Decker: "We zijn nog niet aan het rekenen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot pakte in de voorbije vier wedstrijden 0 op 12 en ziet de barrageplaatsen dichterbij komen. Op het Kiel weigeren ze echter te panikeren.

Na een knappe reeks van tien wedstrijden zonder nederlaag zit Germinal Beerschot terug in de hoek waar de klappen vallen. Op Lokeren moesten de Mannekes zich pas in de 97ste minuut gewonnen geven.

 

Moeilijke omstandigheden

 

“Het was heel slecht, maar we verdienden toch een punt”, vindt Didier Dheedene. “Net zoals op Anderlecht en tegen Zulte Waregem. En op Standard zaten de omstandigheden niet mee. Mentaal is dat moeilijk, maar we moeten gewoon kei hard blijven werken in moeilijke omstandigheden.”

 

De 37-jarige verdediger verwijst naar de hoge blessurelast bij Germinal Beerschot. Na de wedstrijd in Lokeren zijn ook Bart Goor, Faris Haroun en Igor Mitreski aan de ziekenboeg toegevoegd. Het trio is hoogst onzeker voor de confrontatie met Club Brugge vrijdag.

 

“Zoveel blessures, dat is uitzonderlijk”, zucht Dheedene. “Ze vallen gewoon als vliegen. We hebben een zwaar seizoen achter de rug en hebben veel gegeven. Je mag niet vergeten dat wel al van 16 juni bezig zijn. Daar krijgen we nu een weerslag van. Het is niet makkelijk, maar het is nu aan de jongens op het veld om zich te bewijzen.”

 

Positief denken

 

De kloof met Roeselare, de nummer 15, bedraagt nog maar slechts vijf punten. De zon zorgt echter voor een goede sfeer op de training van paars-wit. “We moeten zeker nog niet panikeren”, blijft Wim De Decker rustig. “Onrechtstreeks ben je er wel een beetje mee bezig, maar het is zeker niet zo dat we in de kleedkamer al aan het rekenen zijn. We moeten ook realistisch zijn en positief blijven denken.”

 

Dheedene treedt zijn ploegmaat bij. “Met alle respect voor de volgende tegenstanders, ik denk niet dat wij het seizoen met 0 op 24 gaan afsluiten. We moeten nog twee keer thuis en naar Moeskroen. Ergens zullen we wel de drie punten pakken. En op de laatste speeldag moeten we nog naar Tubeke dat dan waarschijnlijk al gedegradeerd is.”

 

Focus verleggen

 

De eerste opdracht is vrijdag tegen Club Brugge. De Decker: “Het is goed dat die wedstrijd snel komt. Zo kunnen we de focus na de frustratie van zaterdag meteen verleggen. Het is de laatste topclub die we ontvangen en we willen de drie punten thuis houden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties