G. Beerschotfans en allochtonen raken slaags

Nico Wieme
G. Beerschotfans en allochtonen raken slaags
Foto: © SC

Na de wedstrijd tussen Germinal Beerschot en Club Brugge is het tot zware rellen gekomen in de wijk het Kiel. Zeven personen werden aangehouden en de politie kondigt voor volgende week verdere arrestaties aan.

De match Germinal Beerschot-Club Brugge kende kort na middernacht in de straten rond het Olympisch Stadion nog een vervolg. Honderden fans van Germinal Beerschot en allochtonen gingen er met elkaar op de vuist.

 

De politie hield zeven relschoppers administratief aan in het kader van de voetbalwet: vier hooligans en drie allochtonen. Het zevental werd zaterdagochtend weer vrijgelaten, maar zal zich later voor de rechter nog moeten verantwoorden.

 

De schade in de getroffen straten is aanzienlijk. Auto’s, straatmeubilair, bloembakken, verlichtingspalen en verkeersborden moesten eraan geloven. Er zouden een twintigtal auto’s en vier combi’s schade hebben opgelopen. Ook enkele cafés deelden in de klappen. Pas na 2.30 uur was alles weer rustig.

 

De ordediensten spreken van vijf tot zes gewonden. Eén persoon die in zijn auto zat te wachten kreeg een steen tegen het hoofd en een andere persoon moest met messteken worden opgenomen. De politie heeft overigens aangekondigd dat er volgende week extra arrestaties zullen volgen.

 

Wat de rellen precies heeft uitgelokt, is nog onduidelijk. “We beschikken wel over een aantal aanwijzingen, maar het is nog te vroeg om daar commentaar over te geven”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert in HLN. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties