Zulte Waregem speelt zijn beste seizoen

Tom Drossaert
| 14 reacties
Zulte Waregem speelt zijn beste seizoen
Foto: © SC

Zulte Waregem is aan zijn beste seizoen in de Jupiler Pro League bezig. De West-Vlaamse ploeg pakte dit seizoen reeds 52 punten, een record voor de club.

Als Zulte Waregem zaterdagavond rode lantaarn Bergen verslaat, eindigt Essevee de competitie op de vijfde plaats met 55 punten. Een absoluut record. Door bij Moeskroen de drie punten mee naar huis te nemen, brak de fusieploeg reeds een eigen record. Dat stond op 49 punten. Nu staan er 52 op het scorebord dankzij vijftien zeges en zeven puntendelingen.

“Die vijfde plaats moeten we thuis tegen Bergen consolideren. We zullen die partij, tegen een ploeg die naar tweede klasse zakt, zeker niet mogen onderschatten. Voor de meeste spelers van Bergen zal het de laatste keer zijn dat ze zich in eerste klasse kunnen laten zien. Die kans zullen sommigen zeker proberen grijpen”, aldus een voorzichtige Karel D'Haene.

Hoger dan de vijfde plaats kan niet meer. Het verschil met Gent en Club Brugge bedraagt vier punten. Zulte Waregem moest een week eerder al zijn Europese dromen opbergen. “We hadden op Charleroi misschien wel één punt verdiend. Ik denk dat we het eerder in de heenronde lieten liggen. Dan was de kwaliteit een beetje minder. Niettemin, vijfde dat is heel hoog.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties