Mathijssen: "Zou het niet meer opnieuw doen"

Tom Drossaert
| 17 reacties
Mathijssen: "Zou het niet meer opnieuw doen"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen nam met een mooie zege afscheid van Club Brugge. De trainer is blij dat zijn spelers alsnog een onverhoopte derde plaats uit de brand slepen. De komende maanden gaat Mathijssen alles laten bezinken.

 

Jacky Mathijssen heeft zijn laatste wedstrijd op de bank in Brugge redelijk ontspannen beleefd. “Ik zag dadelijk dat we de betere ploeg waren. Als je dan snel een doelpunt kan scoren, kan je vrank en vrij beginnen voetballen, en dat is leuk meegenomen voor onze jonge voetballers.”


 

Bij zijn laatste wedstrijd hoorde uiteraard een terugblik op een tumultueuze twee jaar. “Ik heb alles wat ik had in deze groep gestoken, maar het was niet genoeg,” herhaalde Mathijssen enkele keren. “Club Brugge is een ploeg van jonge kerels die nog niet goed met druk omkunnen. En druk hoort nu eenmaal bij Club Brugge. Ik ben al bij al tevreden voor mijn jongens dat ze in extremis de derde plaats nog pakken. Zo hebben we gekregen wat we verdienden.”


 

De trainer maakt zich niet al te veel zorgen over zijn toekomst en laat de komende maanden alles een beetje bezinken. “Morgen kom ik voor de laatste keer naar de club want de spelers hebben nog iets georganiseerd. Daarna pak ik mijn biezen en ga eens rustig mijn carrière analyseren. Natuurlijk ga ik het hier missen, dat is logisch. Of ik direct daarna terug aan de slag wil? Ik zal toch serieus geprikkeld moeten worden om op een aanbieding in te gaan.”


 

Op de vraag of Mathijssen hetzelfde had gedaan mocht hij het nog eens overdoen, antwoordt de trainer formeel. “Ik zou het absoluut niet op dezelfde manier doen. Ik twijfel zelfs of ik wel opnieuw zou doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties