Sollied verovert Nederlandse beker na strafschoppen

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Sollied verovert Nederlandse beker na strafschoppen
Foto: © SC

Trond Sollied heeft Heerenveen de eerste Nederlandse beker in zijn geschiedenis geschonken. De Friezen klopten Twente na het nemen van strafschoppen. Gerald Sibon knalde de beslissende elfmeter tegen de netten.

De Nederlandse bekerfinale leverde een echte thriller op die niet veel moest onderdoen voor de ontknoping in de Belgische titelstrijd. Alfred Hitchcock heeft blijkbaar veel invloed op de voetbalgoden.

Geen Vandenbussche, wel Tioté

 

Heerenveen, met Hans Vonk in doel in plaats van Brian Vandenbussche, en Twente, met Cheikh Tioté (ex-Anderlecht) in de basis, namen in de reguliere speeltijd beiden een helft voor hun rekening en zagen dat beloond met een doelpunt.

 

Goran Popov profiteerde voor Friezen van mistasten van doelman Sander Boschker om de score te openen. Toptalent Eljero Elia knalde in de tweede helft het leer vanuit en scherpe hoek enig mooi voorbij Vonk. Christian Grindheim (Heerenveen) en Ronnie Stam (Twente) troffen beiden het doelkader.

Suspens in de verlenginen

 

Twente, dat zich na zestien minuten al genoodzaakt zag om twee wissels door te voeren, ging in de verlengingen verder op zijn goede tweede helft en domineerde. Kenneth Perez knalde echter opnieuw op de paal.

Bonaventure Kalou leek de finale te beslissen met een lucky goal, maar Youssouf Hersi sleepte alsnog strafschoppen uit de brand. Daarin miste hij de enige elfmeter en werd hij gekatapulteerd van held naar antiheld van de avond. Sibon knalde voor Heerenveen de beslissende strafschop tegen de touwen.

Eerste beker Heerenveen

Voor Heerenveen is het de eerste bekerwinst in drie finales. Twente blijft op twee bekersuccessen steken. (GV)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties