Testwedstrijden mogelijk niet op tv

Anthony Van der Planken
| 27 reacties
Testwedstrijden mogelijk niet op tv
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalfan dreigt verstoken te blijven van de testwedstrijden om de titel. Nauwelijks 48 uur voor de eerste wedstrijd is er immers nog altijd geen akkoord over de televisierechten.

Belgacom TV betaalt jaarlijks bijna 50 miljoen euro voor de rechten van de Belgische Jupiler Pro League, maar vreemd genoeg behoren eventuele testwedstrijden niet tot het pakket. De betrokken clubs mogen de rechten van de twee extra duels dan ook zelf verkopen. 

Wie de testwedstrijden wil uitzenden, moet dus extra geld op tafel leggen. Veel geld, want Anderlecht en Standard willen zo'n één miljoen euro vangen. Geen enkele tv-zender lijkt bereid dat de betalen. Zowel het duo Telenet - BeTV als concurrent Belgacom boden om en bij de 400.000 euro, te weinig voor de twee clubs. Vooral Standard -dat vorig seizoen ook al dwarslag in de onderhandelingen van het tv-contract- zou niet tevreden zijn met die som.

De onderhandelingen lopen in ieder geval voort. De verschillende gegadigden laten echter weten geen gekke dingen te zullen doen. Anderlecht en Standard daarentegen dreigen er zelfs mee om als het moet de rechten gewoon niet toe te wijzen. Zo dreigt de Belgische voetbalfan het slachtoffer te worden van de hebzucht van de clubs.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties