BeTV verbiedt groot scherm in het Astridpark

Anthony Van der Planken
| 11 reacties
BeTV verbiedt groot scherm in het Astridpark
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht-supporters die komende zondag de wedstrijd tegen Standard in het Constant Vanden Stockstadion wilden kijken, blijven maar beter thuis. Betaalzender BeTV verbiedt immers de uitzending op groot scherm.

Anderlecht wilde zijn supporters deze zondag trakteren op een leuk extraatje. Men plande immers een groot scherm te plaatsen in het eigen stadion, waardoor de fans de testwedstrijd tegen Standard live zouden kunnen volgen.

Zover komt het echter niet. Anderlecht liet vrijdag weten dat de uitzending op groot scherm niet doorgaat. De club zegde meteen ook alle leveranciers af. De reden? Rechtenhouder BeTV, dat afgelopen week de rechten van beide testwedstrijden voor 1,2 miljoen euro binnenhaalde, stelt zijn veto. De betaalzender wil zo wellicht de supporters aanmoedigen om zelf een decoder en abonnement in heus te halen.

Anderlecht kreeg de afgelopen week heel wat kritiek omdat het koos voor het grote geld van BeTV, waardoor de wedstrijden niet op de Vlaamse tv komen. De club stelde toen dat het zo'n riant bod niet kon laten liggen. Door de beslissing van BeTV dreigt Anderlecht nu wel extra inkomsten mis te lopen, want de massa supporters in het Astridpark had de club ongetwijfeld veel opgeleverd. Bovendien zijn veel fans boos en teleurgesteld omdat ze nu de wedstrijden via een andere weg moeten volgen.

Anderlecht laat wel weten dat de fans nog steeds welkom zijn moest de club de titel pakken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties