Anderlecht hoopt dat Besiktas kampioen wordt

Anderlecht hoopt dat Besiktas kampioen wordt
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Als Anderlecht komende herst Champions League wil spelen, zal het eerst twee voorrondes moeten overleven. Die kondigen zich aartsmoeilijk aan. En Besiktas kan daar zelfs nog een schepje bovenop doen.

Anderlecht moet deze zomer zowel de derde als de vierde voorronde overleven, wil het in de Champions League terecht komen. Dat wordt bijzonder moeilijk, want paars-wit is in de vierde ronde al zeker geen reekshoofd. Zelfs over zijn statuut in de derde voorronde heeft het nog geen zekerheid.

Zoals het er nu naar uitziet, is Anderlecht in de derde ronde wel reekshoofd, net als Shakhtar Donetsk, Sporting Lissabon, Panathinaikos en Celtic Glasgow. De mogelijke tegenstanders zijn FC Twente, Sparta Praag, Dinamo Boekarest, Dinamo Moskou en Sivasspor.

Besiktas Istanbul kan echter nog roet in het eten gooien. Besiktas staat op dit moment aan de leiding in de Turkse competitie, met twee punten voorsprong op achtervolger Sivasspor. Als Besiktas toch nog naast de titel grijpt, komt het in de plaats van Sivasspor in de derde voorronde van de Champions League. Besiktas zou dan Anderlechts plekje als reekshoofd innemen. Paars-wit kan dan nog enkel nog reekshoofd worden als Panathinaikos zich op de slotspeeldag van de Griekse competitie nog laat verrassen door AEK Athene.

Het slot van de Turkse competitie staat dit weekend op het programma. Besiktas gaat op bezoek bij Denizlispor, Sivasspor bij Galatasaray.

Als Anderlecht de derde kwalificatieronde overleeft, wacht hen een bijzonder zware opdracht in de vierde ronde. Paars-wit is daar immers zeker geen reekshoofd en ontmoet dan -zoals het er nu naar uitziet- één van de volgende vijf teams: Olympique Lyon, Shakhtar Donetsk, Panathinaikos, Arsenal of Sporting Lissabon. Die lijst staat trouwens niet helemaal vast, want ze hangt af van de slotwedstrijden in de diverse landelijke competities én de resultaten uit de derde voorronde van de Champions League.

Als Anderlecht het niet haalt, wacht hen gelukkig nog het vangnet van de Europa League. Bij verlies in de derde voorronde, start de vice-kampioen in de laatste voorronde van dat toernooi. Bij verlies in de vierde ronde, is het sowieso verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties