Leekens: "Wil Kortrijk hogerop helpen"

Anthony Van der Planken
| 13 reacties
Leekens: "Wil Kortrijk hogerop helpen"
Foto: © SC

Georges Leekens staat volgend seizoen aan het roer bij KV Kortrijk. De nieuwe oefenmeester werd gisteren voorgesteld aan de pers, voor zover dat nog nodig was natuurlijk.

"Voor mij voelt dit aan als een terugkeer bij vrienden", steekt Leekens van wal op de officiële website van KV Kortrijk. "Ik ben mijn passage in Kortrijk nooit vergeten. Voetbal in Kortrijk was in die tijd aanleiding tot festiviteiten. Het was een fantastisch jaar. Nu staat Kortrijk voor zijn tweede jaar in eerste klasse. Dat is altijd een moeilijk jaar."

"Er was ook interesse vanuit het buitenland. Waarom dan Kortrijk? Kortrijk ligt in mijn achtertuin, ik ben er 60 geworden, en deze uitdaging wil ik nog eens aangaan. Deze club wil hogerop en ik wil daarin helpen."

"Ik zeg niet dat we zullen concurreren met Club Brugge of Anderlecht of Standard", gaat Leekens verder. "Maar we hebben hier wel een club met een jeugdig en enthousiast publiek. Dat heb ik ervaren toen ik hier met Lokeren kwam. En er is een elftal met kwaliteiten. We hebben wel dominerende, dragende spelers nodig. We zijn ermee bezig. Ja, we hebben er al gecontacteerd. We hebben ook De Beule een voorstel gedaan om te blijven, ik heb met Bakx gepraat en ik hoop dat hij blijft. We zullen proberen in goede verstandhouding afscheid te nemen van enkele spelers die nu nog bij de club zijn. Zo gaat dat in het moderne voetbal."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties