Anderlecht nipt voorbij Eendracht Aalst

Ruben Rogiers
| 26 reacties

Anderlecht heeft gisterenavond een oefenwedstrijd bij Eendracht Aalst gewonnen. De Brusselaars versloegen de Ajuinen met 3-4.

Een volgelopen Pierre Cornelisstadion was gisterenavond de plaats van het treffen tussen Eendracht Aalst en RSC Anderlecht. De Brusselaars startten het sterkst en na amper zeven minuten spelen kopte Herman Losada een hoekschop van Jonathan Legaer binnen.

Eendracht had het moeilijk in de eerste twintig minuten en incasseerde snel een tweede doelpunt. Pedrag Filipovic beging een fout op Legaer en de bal ging op de stip. Legaer zette de elfmeter zelf om.
Op het halfuur werd het 3-0 dankzij Iakovenko op aangeven van Jan Polak.

De spelers van Eendracht lieten hun hoofd niet hangen en al snel werd er tegengescoord door Laurent Depoitre. Enkele minuten later had diezelfde Depoitre de aansluitingstreffer aan de voet maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Op slag van rust bracht Kanu de Brusselaars op 1-4 met een laag schot.

In de tweede helft werd de partij evenwichtiger, Eendracht kon er verassend goed uitkomen. Marcin Wasilewski haalde Jens Podevijn onderuit en Thomas Troch zette de strafschop om. Eendracht vond al snel de aansluitingstreffer na de strafschop wanneer Damien Galluci aan de eerste paal een hoekschop met hoofd in doel verlengde. Tien minuten voor tijd moest Anderlecht met tien verder nadat Davy Schollen buiten de zestien de bal met de handen wegtikte om zo een aanstormende Laurent Depoitre van de 4-4 af te houden.

De partij kon nog alle kanten uit maar het resultaat bleef op een nipte overwinning van Anderlecht.

Doelpunten: '8 Losada 0-1, 10' Legaer 0-2 (pen), 25' Iakovenko 0-3, 36' Depoitre 1-3, 45' Kanu 1-4, '56 Troch 2-4 (pen), 68' Galluci 3-4

Anderlecht (Eerst helft): Cordier, Mazuch, Juhasz, Kruiswijk, Deschacht, Losada, Saré, Polak, Iakovenko, Kanu, Legaer.

Anderlecht (Tweede helft): Schollen, Wasilewski, Bernardez, Boufleur, Van Damme, Saré (68' Iakovenko), Reynaldo, Losada (80' Cordier), Chatelle, De Sutter, Bulykin.

Rode kaart: 80' Schollen [MDN]