Anderlecht onderuit tegen Wetteren

De Nijs Michael
| 10 reacties

Anderlecht oefende vanavond tegen Wetteren. Omdat de vicekampioen vrijdag aan de bak moet tegen de Italiaanse subtopper Genoa kregen nagenoeg alle basisspelers rust. Wetteren maakte daar optimaal gebruik van, de neo-tweedeklasser won met 4-3.

Anderlecht begon aan de partij met heel wat beloften en dat had zo zijn gevolgen. Na amper een kwartier stonden de Brusselaars al op een dubbele achterstand. Dhaeseleer had de openingstreffer na zes minuten op het bord gezet, amper zes minuten later verdubbelde Delanghe de score. Anderlecht liet zich niet zomaar naar de slachtbank brengen, nog voor de eerste twintig minuten verstreken waren kon Romelu Lukaku de aansluitingstreffer scoren.

Toch was paars-wit nog voor de rust helemaal uitgeteld, via doelpunten van Van Damme en Delanghe stond het na amper 22 minuten 4-1. Victor Bernardez kon de hoop na een half uur nog even laten oplaaien voor Anderlecht, maar Wetteren hield in het verder verloop van de eerste periode stand.

Ook in de tweede helft verging het Anderlecht niet echt goed. Reynaldo kon al snel de aansluitingstreffer scoren, maar verder kwamen de Brusselaars niet meer. Het bleef dus 4-3, meteen de tweede nederlaag voor Anderlecht in deze oefencampagne.

Doelpunten: 6' Dhaeseleer 1-0, 12' Delanghe 2-0, 18' Lukaku 2-1, 20' Van Damme 3-1, 22' Delanghe 4-1, 31' Bernardez 4-2, 50' Reynaldo 4-3

Anderlecht: Schollen, Djellal, Bernárdez, Boufleur, Crommen (78' Chueca), Sare (74' Longueville), Garcia-Calvete (62' Ciza), Diandy, Reynaldo, Mukendi, Lukaku (46' Baras)