KV Kortrijk: Rustig seizoen is haalbaar

Dirk Pieters
| 6 reacties
KV Kortrijk: Rustig seizoen is haalbaar
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

KV Kortrijk heeft afgelopen seizoen lang moeten knokken om de eindrondeplaatsen te ontlopen. Vooral in de laatste drie wedstrijden wist het nog enkele belangrijke punten uit de brand te slepen. Overwinningen op het veld van Racing Genk en Westerlo zorgden er uiteindelijk voor dat de club zich wist te handhaven in de Jupiler Pro League. Ondanks een sterke seizoensstart liep het na Nieuwjaar helemaal mis. KVK kon in twaalf opeenvolgende wedstrijden geen enkele driepunter scoren.

* TRANSFERS

KV Kortrijk lokte deze zomer enkele mooie namen naar het Guldensporenstadion. Met Tom Soetaers, Leon Benko en Mohamed Messoudi haalde het alvast heel wat kwaliteit in huis. Naast deze drie toppers wist het ook nog Nebosja Pavlovic (Lokeren) en Loris Reina (Zulte Waregem) te strikken. Bij Club Brugge plukte het dan weer Brecht Capon weg. Hetzelfde geldt voor Glenn Verbauwhede, die een tweede kans krijgt bij de West-Vlamingen. Kortrijk haalde met Kingsley Udoh zijn tiende aanwinst van het seizoen binnen. De 19-jarige centrale verdediger is de kapitein van de nationale beloftenploeg van Nigeria en komt over van Akwa United FC. De opvallendste naam is natuurlijk die van Georges Leekens. De oefenmeester keert terug naar zijn oude stal in het Guldensporenstadion.

Leekens zal het wel moeten stellen zonder topschutter Elimane Coulibaly. De goalgetter van KV Kortrijk trok naar AA Gent. Ook coach Hein Van Haezebrouck vertrok en nam Istvan Backx mee naar Racing Genk.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT


Kan Leon Benko zich eindelijk bewijzen in België? De gewezen spits van Standard krijgt alvast de kans van Georges Leekens om zich te laten gelden. De 25-jarige aanvaller moet voor meer scorend vermogen zorgen. Afgelopen seizoen was dat het zwakste punt bij KV Kortrijk ondanks de doelpunten van Coulibaly.

* VERWACHTINGEN


Kortrijk wist zich vorig seizoen ternauwerdood te handhaven in eerste klasse en wil nu een stap vooruit zetten. Dat moet met een topcoach als Georges Leekens zeker lukken. Bovendien is Kortrijk aardig versterkt met jongens als Soetaers, Capon en Pavlovic. Meedoen in de strijd om de kampioenschapsplay-offs is te hoog gegrepen, maar een plekje bij de eerste tien is zeker mogelijk.

* PROGNOSE

Tiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties