De Boeck: "Ex aequo rond zesde plaats"

De Boeck: "Ex aequo rond zesde plaats"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge speelde zaterdag 1-1 gelijk tegen Panionios. Glen De Boeck was gematigd tevreden met de prestatie van zijn team en acht zijn spelers klaar voor de competitiestart volgende week tegen AA Gent.

Fysieke voorbereiding

“Is Cercle klaar voor de start volgende week?” begon Glen De Boeck zijn perspraatje met een vraag. “Ik heb tegen Panionios gezien wat ik wou zien, maar ook wat ik niet wou zien. We zijn redelijk klaar voor AA Gent. Als je ziet dat de Grieken een veel groter budget hebben dan wij en over een veel betere omkadering beschikken, dan vind ik dat wij een goede prestatie tegen hen geleverd hebben.”

 

“In onze voorbereiding hebben wij dit jaar de fysieke aspecten verhoogd. We hadden een zware stage in Lissabon. Daardoor waren de resultaten minder. Gelukkig tellen we weinig geblesseerde spelers”, aldus de Cerclecoach.

 

Zesde plaats

“Onze ambitie is die interessante zesde plaats. We spelen komend seizoen meer matchen dan de voorbije jaren. Met Bernt Evens en Bojan Bozovic werd de kern al versterkt, maar ik vind dat er nog altijd wat versterking bij kan”, richtte De Boeck een indirecte vraag tot zijn bestuur.

 

Waarom zou Cercle dit jaar wel minstens zesde kunnen eindigen? “Als we het aantal individuele fouten verminderen en ons scorend vermogen opkrikken, dan moeten we kunnen concurreren met andere ploegen voor die zesde stek. We moeten natuurlijk ook dat tikkeltje geluk hebben.”

 

“Als je bekijkt waar iedere ploeg zichzelf ziet eindigen, dan denk ik dat we nog nooit zo’n groot ex aequo gehad hebben”, lachte De Boeck. Of we daarvoor geen scorende spits nodig hebben? Is dat een vraag voor mij?” grapte de trainer van groen-zwart.

 

Hype

De ex-Anderlechtenaar benadrukte eveneens het belang van een goede jeugdwerking. “Die gaan we kort opvolgen. We hebben enkele talentvolle jongeren, maar die zijn nog niet klaar. We moeten die jongens geleidelijk aan brengen.”

 

Is de hype rond Cercle niet voorbij? “Neen, want die hype is door anderen gecreëerd. Cercle is een product dat goed draait en goed gestructureerd is. Het doel is om de uitstekende voorbije twee seizoenen te evenaren”, eindigde De Boeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties