Moeskroen: Kunnen Spanjaarden het redden?

Dirk Pieters
| 10 reacties
Moeskroen: Kunnen Spanjaarden het redden?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Moeskroen deed het vorig seizoen ondanks alle extrasportieve perikelen niet eens zo slecht. Enzo Scifo zorgde ervoor dat de club nog een jaar langer in de hoogste afdeling mocht blijven. De oefenmeester kende een zwaar seizoen. Er werd zelfs gevreesd voor een faillissement, maar zover kwam het uiteindelijk niet, want Les Hurlus speelden het seizoen uit. Moeskroen kreeg, niet geheel onlogisch, wel pas als laatste eersteklasser zijn licentie voor de Jupiler Pro League.

* TRANSFERS

De belangrijkste transfer van Moeskroen is waarschijnlijk de nieuwe technische staf. Trainer Miroslav Djukic (foto), die zes jaar bij Valencia speelde, zal worden bijgestaan door de Italiaan Amedeo Carboni, die technisch directeur wordt. De Spanjaard Juan Sanchez Moreno is de adjunct van Carboni. Ook in de spelerskern deed Moeskroen een aantal Spaanse transfers. Zo komt de 19-jarige doelman José Antonio Salcedo Sanchez naar Le Cannonier. Ook de 23-jarige verdediger Carlos David Moreno Hernandez ondertekende een contract bij de Belgische eersteklasser. Hij werd weggeplukt uit de B-kern van Valencia. Alejandro Cortell (verdediger) en Manuel Mico (aanvaller) maakten dezelfde beweging. Door het uitvallen van doelman Mark Volders moet Moeskroen nog wel op zoek gaan naar een degelijke vervanger. De eersteklasser kwam nog niet tot een akkoord met 32-jarige Fransman Cédric Berthelin.

Ondanks de financiële perikelen bij Moeskroen volgde er tot nu toe nog niet echt een uittocht. Enkel sterkhouder Christophe Lepoint trok naar reeksgenoot AA Gent. Twee andere spelers kozen voor de tweede klasse. Sven De Volder speelt nu voor SK Ronse, Marvin Turcan verdedigt de clubkleuren van FC Brussels.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT

Opmerkelijke transfers deed Moeskroen nog niet echt, maar het haalde met Miroslav Djukic wel een absolute toptrainer in huis. Bij de nationale beloften speelde hij de finale van het EK. Partizan Belgrado leidde hij naar de top van het klassement en vervolgens werd hij de opvolger van Javier Clemente bij de nationale ploeg van Servië.

Carrière: Servische nationale beloften (2006-2007), Partizan (2007-dec 2007), nationale ploeg (dec 2007-aug 2008), Olympische ploeg (2008)

* VERWACHTINGEN


Moeskroen staat voor een lastig seizoen. De club is in principe financiëel gered, maar een haard van stabiliteit is Moeskroen nog lang niet. Met Lepoint (naar Gent) en Volders (geblesseerd tot eind dit jaar)
mist het bovendien twee sterkhouders. Wij vrezen dan ook voor Moeskroens toekomst in eerste klasse.

* PROGNOSE

Vijftiende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties