Analyse "KVM, G. Beerschot en Gent gaan schitteren"

Steurbaut Kersten
"KVM, G. Beerschot en Gent gaan schitteren"
Foto: © SC

Voetbalkrant laat dit seizoen enkele trainers hun licht werpen over de Belgische competitie. Sebastien Grandjean steekt deze week van wal. Hij gaat op zoek naar de revelaties van het nieuwe seizoen.

Beste voetballiefhebbers,

Ik wil deze week met een keuze van het hart starten: het fantastische enthousiasme rond KV Mechelen.

 
De verrijzenis van Malinwa

De club is in alle opzichten uit de doden herrezen. Via de eindronde uit de tweede klasse gepromoveerd, blijft de club rustig en efficiënt verder groeien onder het beleid van Peter Maes, een trainer die streng is maar ook oprecht. Hij gesticuleert, staat te fluiten aan de zijlijn en laat niets passeren. Maar de voormalige doelman toont ook veel respect voor zijn spelers. Volgens mij wordt dit Mechelen de revelatie van het seizoen.

Het verlies op Gent is niet dramatisch, want het spel dat Mechelen in het Ottenstadion toonde, was excellent. Bovendien zullen spelers zoals Rossini en Mununga binnenkort grote diensten bewijzen. En Maes kan op dit moment vooraan al rekenen op Destorme en Nong. Dat belooft dit seizoen vuurwerk voor het fantastische publiek in het Veoliastadion.

Anderlecht kan verrassen

Op nationaal gebied lijkt Anderlecht met een opvallend sterke en efficiënte voorlinie ongenaakbaar. De ploeg oogt ook evenwichtiger in vergelijking met een nog niet zo ver verleden. Hopelijk raken de protagonisten allemaal speelklaar voor de dubbele confrontatie met Olympique Lyon in de laatste voorronde van de Champions League. En Monsieur Puel¸ als u de heren Van Damme en co nog niet kent ... Pas op, ze kunnen u verrassen.

Standard pakte vorige week een goed punt op Germinal Beerschot. Ik durf u deze vraag te stellen: “Wie gaat er dit seizoen winnen op het Kiel?” Aimé Anthuenis beschikt over een rijke kern met ervaren jongens die honger hebben na het wantrouwen van mijn collega-trainers. De Luikenaars moeten nog niet panikeren en zich verder voorbereiden op de grote uitdagingen die dit seizoen nog wachten.

Fysieke Buffalo’s

Als u het mij toestaat, wil ik afsluiten met de tactische keuze van Michel Preud’homme. Hij kiest voor fysiek sterke ploeg, zowel in gestalte als in actieradius, om KV Mechelen te verslaan. Dit is schitterende reclame voor alle grote cilinders van ons kampioenschap. Als de Buffalo’s erin slagen om hun strijdplan regelmatig aan te passen, zijn ze heel moeilijk te kloppen. Zeker met de menselijke capaciteiten die hun trainer bezit ....

Ik heb het dus over drie clubs – KV Mechelen, Germinal Beerschot en AA Gent – die op dit moment voor mij de grote outsiders zijn voor dit seizoen. Wat denkt u? Met Genk – Gent, Mechelen – Club Brugge en Charleroi – Germinal Beerschot mogen we ons dit weekend alvast aan een aantal warme confrontaties verwachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties