Perisic trekt naar Club

Nico Wieme
| 53 reacties
Perisic trekt naar Club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Ivan Perisic heeft Club Brugge zijn aanvallende versterking binnengehaald. De Kroaat tekende woensdag een contract dat hem voor drie seizoenen aan blauw-zwart bindt.

Ivan Perisic (foto boven) komt over van Sochaux, dat hem vorig seizoen aan KSV Roeselare uitleende. Woensdagvoormiddag legde de Kroaat met succes de nodige medische proeven af waarna hij in de namiddag een driejarige verbintenis bij Club Brugge tekende.

 

Perisic was in de tweede helft van vorig seizoen een van de smaakmakers bij Roeselare. De aanvallende middenvelder zorgde er mee voor dat de West-Vlamingen zich handhaafden in de Pro League. Perisic zette vijf keer de netten bol en leverde drie assists af. In het Jan Breydelstadion speelde de 20-jarige voetballer zich twee keer in de kijker. Tijdens de bekerpartij in januari scoorde hij het enige doelpunt van de match en enkele weken later zorgde de infiltrerende middenvelder voor het tegendoelpunt (2-1).

 

Perisic moet bij Club voor de nodige aanvallende impulsen vanuit het middenveld zorgen. Sportmanager Luc Devroe (foto rechts) had eerder al aangegeven dat blauw-zwart op zoek was naar aanvallende versterking, maar dat moest niet absoluut een sterke targetman zijn. “Misschien is onze inefficiëntie voor doel wel te wijten aan het middenveld”, had Devroe gezegd. Daarmee gaf hij al een halve voorzet richting Perisic.

 

De 1m87 grote speler kreeg zijn jeugdopleiding bij Hajduk Split. Hij werd er als een groot talent beschouwd. Sochaux haalde Perisic in 2007 naar Frankrijk, maar daar verzonk hij in de anonimiteit. Een uitleenbeurt aan KSV Roeselare zorgde vorig seizoen voor een heropleving van zijn carrière. De aanvallende middenvelder werd na vorig seizoen o.a. aan Anderlecht, Cercle Brugge, Charleroi, Trabzonspor, Hertha Berlijn, Borussia Dortmund en zijn ex-club Hajduk Split gelinkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties