Groep 6: Engeland zeker van WK

T. Coremans
| 0 reacties
Groep 6: Engeland zeker van WK

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep 6 is Engeland na een overtuigende 5-1 zege tegen Kroatië zeker van een ticket richting Zuid-Afrika. Kroatië en vooral Oekraïne knokken tot de laatste snik voor de tweede stek.

Wit-Rusland – Oekraïne   0-0

Twee Oost-Europeaanse landenteams namen het in Minsk tegen elkaar op. Thuisploeg Wit-Rusland, met Aleksandr Hleb in de basis, speelde geen onaardige partij. Toch kregen zij de sterke Oekraïners, met Andrei Shevchenko, niet op de knieën. De wedstrijd eindigde op de zelfde score als ze begon, 0-0.


Door dit gelijkspel blijven de Oekraïners in het kielzog van Kroatië. Het belooft nog een spannende strijd te worden tussen deze twee landen voor een WK-ticket. Oekraïne ontvangt in eigen huis de Engelsen en moet op de laatste speeldag nog naar het nietige Andorra. Kroatië rest nog één partij, uit tegen Kazachstan. Met twee punten voorsprong op Oekraïne is nog niets zeker in deze groep.

 


Andorra – Kazachstan   1-3


Tegen voetbaldwerg Andorra begon Kazachstan als huizenhoog favoriet. De Kazachen haddden weinig moeite met het kleine vorstendom en kwamen al op het kwartier op voorsprong. Op het half uur verdubbelde Ruslan Baltiyev de score. Luttele fases later zorgde Serge Khizhnichenko, met zijn tweede treffer van de avond, voor de overtuigende 0-3 ruststand.


Na de pauze kabbelde de wedstrijd rustig verder. Kazachstan kwam op geen enkel moment in gevaar. Toch moest het halverwege het tweede bedrijf nog een tegendoelpunt incasseren.
Oscar Sonejee beperkte de schade voor Andorra, hij legde de 1-3 eindstand vast.

 


Engeland – Kroatië   5-1

 

De absolute topper uit deze groep werd beslist afgewerkt op Wembley. Beide ploegen leverden de laatste jaren een felle strijd tegen elkaar. Zo vernederden de Kroaten twee jaar geleden de Engelsen in eigen huis met 1-4. Gevolg: Engeland uitgeschakeld voor het EK 2008.


Vanavond werden de rollen omgedraaid. Op geen enkel moment in de wedstrijd bezorgen de Kroaten de Engelsen kopzorgen. Engeland, onder het bewind van Fabio Capello, won al tien wedstrijden met inzet op rij. Na amper zeven minuten verzilverde Frank Lampard (foto) een strafschop na een overtreding op Aaron Lennon. Kroatïe zocht naar adem maar de Engelsen drukten door. Net na het kwartier kopte Steven Gerrard de 2-0 voorbij Vedran Runje.


Met nieuwe moed betraden de bezoekers opnieuw het Wembley Stadion. Op het uur schoot Frank Lampard die hoop aan diggelen, 3-0. Ook die andere voetbalster, Steven Gerrard, deed er nog een schepje bovenop. Net als Lampard scoorde hij twee treffers en bracht de voorlopige tussenstand op 4-0. De schade die de Kroaten bij hun vorig verblijf achterlieten leek ingelost.

Eduardo Da Silva van Arsenal beperkte de schade maar in het slotkwartier spekte Wayne Rooney verder aan tot 5-1.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties