Vossen: "Genk is niet eerlijk met me geweest"

Steurbaut Kersten
| 33 reacties
Vossen: "Genk is niet eerlijk met me geweest"
Foto: © SC

Jelle Vossen kende een droomdebuut bij Cercle Brugge. In zijn eerste wedstrijd voor de groen-zwarte vereniging trof de Limburger meteen twee keer raak.

“En ik had amper drie dagen meegetraind”, zegt Vossen in HNB. “Als je op zo’n korte tijd een basisplaats krijgt, zegt dat veel over het vertrouwen van de trainer. Op de koopt toe mocht ik als bewegende spits rond de targetman spelen, dat ligt me het best.”

Complimenten

Vossen is zeer te spreken over de mentaliteit bij Cercle. “Het is een gemoedelijke familie-vereniging. Als je bij een oefening op training iets goeds doet, staan de anderen meteen klaar met complimenten. Dat was in Genk toch anders. Daar waren er maar enkele spelers die goed konden doen.”

Bij Racing Genk vonden ze dat Vossen al voldoende kansen had gekregen. “Dat vind ik niet”, aldus de aanvaller. “Vanhaezebrouck klonk in het begin heel positief, maar bij zijn keuzes vond ik daar niets van terug. In de oefenmatchen die er echt toe deden, kwam ik nauwelijks aan de bak. Jongens die nog niks bewezen hadden, mochten toch invallen, terwijl ik op de bank bleef.”

Speelminuten

“Bij de meeste competitiematchen zat ik niet eens in de kern. Als jongere van de eigen club krijg je uiteindelijk toch altijd minder krediet dan een aankoop. Misschien hadden ze me van bij het begin moeten vertellen dat ze niet op mij rekenden. Zo bekeken is Genk niet eerlijk geweest.Toen Cercle enkele uren voor het afsluiten van de transferperiode belde, twijfelde ik in ieder geval geen moment. Mij gaat het nu in de eerste plaats om speelminuten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties