STVV na zondvloed naar bekerduel tegen Racing Genk

Steurbaut Kersten
| 12 reacties

STVV heeft zich geplaatst voor de 1/16de finales van de Beker van België. De Limburgers wonnen met 1-0 van derdeklasser KVW Zaventem. In de volgende ronde wacht de clash met gouwgenoot Racing Genk.

De Truienaars zetten al vroeg druk, maar Hervé Onana vergat het af te maken en mikte zijn kopbal op de doelman. Net voor rust kreeg Ibrahima Sidibe een nieuwe kans om STVV op voorsprong te brengen. De Senegalees werd alleen richting doel gestuurd, maar miste precisie in de afwerking.

Een wolkbreuk boven Haspengouw maakte voetbal in de tweede helft onmogelijk. De scheidsrechter liet na een onderbreking van twintig minuten toch verder spelen.

Sint-Truiden maakte het verschil dan maar op een stilstaande fase. Sidibe kopt een hoekschop van dichtbij hard tegen de touwen. In de volgende ronde ontvangt STVV Racing Genk. De wedstrijd wordt afgewerkt op 28 oktober.