Bosnië naar barrages

Steurbaut Kersten

Bosnië heeft zich in de groep van België verzekerd van een barragematch voor het WK in Zuid-Afrika. Het won met 0-2 in Estland. Spanje behoudt na een zuinige zege in Armenië (1-2) het maximum van de punten.

Estland was een maatje te klein voor Bosnië. Op het halfuur bracht Edin Dzeko de bezoekers op voorsprong met het hoofd. De aanvaller van Wolfsburg verlengde een voorzet van Misimovic in doel.

In de tweede helft verdubbelde Vedad Ibisevic de score. Hij profiteerde optimaal van een fout van doelman Pareiko om het leer in de netten te leggen.

Spanje behaalde in Armenië een nipte zege. Cesc Fabregas bracht de Spanjaarden op voorsprong met een listige stift, maar Arzumanian gaf de Armeense burger na rust hoop op een stunt.

De Spanjaarden trokken de wedstrijd echter terug naar zich toe. Mata zette een strafschop na een fout op hem feilloos om: 1-2 voor Spanje. (AN)