Gent: "Gewaarschuwd voor terugval na Europa"

Steurbaut Kersten
| 29 reacties
Gent: "Gewaarschuwd voor terugval na Europa"
Foto: © SC

AA Gent staat na een 5 op 21 voor een moeilijke verplaatsing naar Charleroi. Trainer Michel Preud'homme vreest niet voor zijn job. “Ik voel geen onrust bij de voorzitter en de manager.”

Twee maanden geleden stond AA Gent nog mooi mee in de bovenste regionen van het klassement. Na een mindere periode zijn de Buffalo’s uit de top-zes getuimeld.

“Ik heb toen gewaarschuwd voor een terugval”, zegt Preud'homme in HNB. “Omdat ons Europees seizoen al zo vroeg begon, hebben we heel hard getraind in de voorbereiding. Dat laat zich misschien voelen. Bovendien hadden we veel geblesseerden.”

De nieuwe stap vooruit van AA Gent onder Preud'homme is er dus nog niet gekomen. “Ik vind dat onze organisatie beter is dan vorig seizoen. Alleen scoren we niet zo vlot meer. Misschien moeten we wat temperen en eerst weer leren stappen voor we kunnen sprinten. Als het niet goed draait, moet je voetballers een houvast geven door het simpeler te maken.”

Preud’homme staat gekend als een theoretische trainer. “'Profvoetballers moeten daar volgens mij mee kunnen omgaan. Misschien beschikken mijn spelers nog niet over de flexibiliteit en maturiteit om met al die theorie om te gaan. Dat wordt dus een werkpunt. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat mijn manier van werken de goede manier is.”

De voormalige doelman voelt nog geen druk van bovenaf. “Ik heb zoals elke week samen gezeten met de voorzitter en de manager en ik heb geen onrust gevoeld. We gaan nu naar Charleroi om de drie punten te halen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties