Interview Geraerts: "Koster zei na 30' dat ik moest blijven"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Geraerts: "Koster zei na 30' dat ik moest blijven"
Foto: © SC

Het seizoen van Karel Geraerts neemt een hoge vlucht. Voor de competitiestart werd hij nog bijna verguisd in het Brugse. Amper vier maanden later is de Limburger één van de blauw-zwarte sterkhouders en mag hij zich terug Rode Duivel noemen.

Geraerts blijft kennelijk rustig onder zijn eerste nationale selectie sinds maart 2008. De middenvelder van Club Brugge is er dan ook niet de persoon naar om snel op de tafels te dansen. Innerlijk doet het hem toch veel deugd. "Ik ga niet zeggen dat het aanvoelt als een eerste schooldag, maar het is toch wat wennen."

Koster overtuigt Geraerts

“Deze selectie overtreft mijn stoutste dromen”, bekent Geraerts. “Voor het seizoen had ik zoiets nooit durven denken. Ik had toen wel andere zaken aan mijn hoofd. Eerst moesten de problemen bij Club Brugge opgelost worden.”

Geraerts werd vorig seizoen onder Jacky Mathijssen tegen wil en dank rechtsback. Een positie die Limburger allerminst lag. Tijdens de zomer was een vertrek bijna aan de orde. Adrie Koster hield de 28-jarige Rode Duivel echter in West-Vlaanderen.

“Voor het seizoen had ik een gesprek met Koster”, weet Geraerts nog. “Hij vroeg me wat mijn beste positie was, hoe ik het spel zag en wat de sportieve problemen bij Club Brugge waren. Na een halfuur op de eerste training kwam hij naar me toe en zei hij dat ik moest blijven.”

“Koster heeft het plezier voor het voetbal teruggebracht. Hij is een heel belangrijke factor in Brugge. Ga er maar eens rond. Je zal op dit moment geen twee spelers vinden die het niet leuk vinden om in Brugge te spelen.”

Inzet & karakter

Geraerts profileerde zich op de Brugse voetbalkermis en trok ook al snel buiten het Jan Breydelstadion de aandacht. Marc Wilmots schreef hem enkele maanden geleden in een krantencolumn al in de nationale ploeg. Bondscoach Dick Advocaat volgde het voorbeeld van zijn assistent-trainer. “We hebben spelers zoals Geraerts nodig”, opperde de Kleine Generaal.

“Dat heeft me veel deugd gedaan. Advocaat is iemand die al iets bewezen heeft. Hopelijk kan ik deze week iets laten zien. Wilmots is altijd positief over mij geweest. Hij had dezelfde manier van spelen: veel inzet en veel karakter. Voor mij is het een bevestiging dat ik goed bezig ben.”

“Het zwaarste werk is nu achter de rug. Dat was het vertrouwen in Brugge terugwinnen. Nu moet ik er alles aan doen om op dit niveau te blijven.”

Ancien

Met z’n 28 jaar is Geraerts al een echte ancien. Hij grijnst: “Het is wel een beetje gek, maar ook in Brugge lopen er heel veel jongeren rond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties