"Wij werden niet uitgenodigd op colloquium"

"Wij werden niet uitgenodigd op colloquium"
Foto: © SC

Maandag vond er in het Huis der Parlementsleden een colloquium plaats over het Belgische voetbal. Nogal wat senatoren gaven niet thuis en dat stuitte op heel wat onbegrip van de voetbalwereld. Ten onrechte, zo oordelen de politici.

De senatoren beweren dat zij niet persoonlijk uitgenodigd waren op dit colloquium. “Ik wist van niets”, zegt Pol Van Den Driessche aan HLN. “Blijkbaar had Alain Courtois (foto) een aantal senatoren moeten uitnodigen, maar dat is niet gebeurd. Toen ik Courtois daar mee confronteerde, trok hij zijn paraplu open.”

 

Volgens de roerganger van de Belgisch-Nederlandse WK-kandidatuur had de Profliga de mails moeten versturen. “Ik was nochtans graag gekomen en mijn collega-senator Dirk Claes, die ook met voetbal bezig is, was er ook graag bij geweest”, aldus Van Den Driessche.

 

Courtois reageert op de aantijgingen uit politieke hoek. “De respectieve ministers waren uitgenodigd, maar voor de andere politici was het colloquium aangekondigd op de website van de Senaat, waar de politici geregeld een kijkje gaan nemen”, aldus Courtois. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties