De whereabouts spelen Gent parten

Mathias Dumarey
| 34 reacties
De whereabouts spelen Gent parten
Foto: © SC

De whereabouts zorgen ook voor ophef in het voetbal. Zo zouden negen spelers van AA Gent al twee streepjes achter hun naam hebben, onder wie Milos Maric en Zlatan Ljubijankic.

Topsporters moeten in de strijd tegen doping hun whereabouts invullen zodat controleurs weten waar ze heen moeten voor een onverwachte controle. Als een sporter drie keer niet in orde is met zijn of haar gegevens, kan een schorsing volgen. Dat is wat onlangs gebeurd is met tennissers Xavier Malisse en Yanina Wickmayer.

Bij Anderlecht en Club Brugge is er iemand in dienst om de whereabouts van de spelers in te vullen, bij Gent moeten de spelers dat zelf doen en vooral de buitenlanders nemen het niet te nauw. Gent-manager Michel Louwagie is niet echt gelukkig met die situatie. "Laat mij duidelijk zijn dat ik helemaal niets heb tegen het systeem van de whereabouts. Wij helpen ook bij het invullen als de spelers daarom vragen. Sommigen maken daar ook gebruik van, maar ze zijn daarin vrij", aldus Louwagie op Sporza.

"Het invullen van de gegevens is hun eigen verantwoordelijkheid", gaat Louwagie verder. "Individuele sporters doen het toch ook. We zouden natuurlijk een oogje in het zeil kunnen houden, maar is dat dan een blijk van professionalisme, of een gebrek eraan bij de spelers? Nu, iedereen zal nu wel wakker zijn." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties