Het stormt weer volop bij Racing Genk

Mathias Dumarey
| 62 reacties
Het stormt weer volop bij Racing Genk
Foto: © SC

Racing Genk verloor zondagavond op het veld van KV Kortrijk. De nieuwe Genk-voorzitter Herbert Houben roert zich nu voor het eerst in de media.

Als de resultaten niet snel verbeteren bij Racing Genk, dan zou Hein Vanhaezebrouck wel eens aan zijn laatste weken als Genk-coach kunnen bezig zijn. Het geduld in de bestuurskamer van de Limburgse club raakt stilaan op. Dat valt alleszins op te maken uit wat de nieuwe voorzitter Herbert Houben vandaag laat optekenen in HBvL.

"Je moet een kat een kat noemen. In de heenronde hebben we maar vier wedstrijden gewonnen. Dan moet je je toch gaan afvragen waar je mee bezig bent. De spelersgroep kan zeker beter. Daar zijn we toch van overtuigd", aldus Houben.

"Elke week heeft de trainer een uitleg, maar bij hem missen we zelf een dosis zelfkritiek. Hij zegt ons dat we realistisch moeten zijn. Een elfde plaats is niet realistisch", geeft Houben zijn coach een veeg uit de pan. Houben heeft ook vragen bij het spelsysteem dat Genk hanteert. "Ik heb vier trainers met een fatsoenlijk palmares gevraagd wat ze vonden van het feit dat Hein voor een 3-4-3 koos in Kortrijk. Ze vonden allemaal dat het onrealistisch was. Is Hein dan de enige slimmerik, en zijn wij dom? Het antwoord is simpel: als Hein resultaten boekt, heeft hij gelijk en moeten wij zwijgen, maar op dit moment heeft hij ongelijk."

Vandaag zit Vanhaezebrouck rond de tafel met het bestuur van Genk. Daar zal hij ongetwijfeld een hele hoop vragen moeten beantwoorden zoals waarom Elyaniv Barda en Stein Huysegems zo weinig kansen krijgen. Houben polste ook de sfeer in de kleedkamer. "De band met de trainer is nog goed. Natuurlijk zijn er altijd ontevreden spelers, maar het is niet zo dat het niet meer werkbaar is. Tijdens ons gesprek zal ik vragen aan Hein of hij nog gelooft in de topzes. Indien het antwoord negatief is, houdt voor mij het verhaal op", is Houben klaar en duidelijk. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties