Lepoint: "Nu pas is Gent een ploeg"

Nico Wieme
| 2 reacties
Lepoint: "Nu pas is Gent een ploeg"
Foto: © SC

Christophe Lepoint krijgt de laatste wedstrijden op het Gentse middenveld het vertrouwen van Michel Preud'homme. Na weken met veel muizenissen in zijn hoofd, heeft de middenvelder stilaan zijn draai gevonden bij de Buffalo's.

Dat AA Gent afgelopen zaterdag Standard puntenloos naar huis stuurde, had het in niet geringe mate te danken aan Christophe Lepoint. De middenvelder zelf blijft bescheiden bij al de lofbetuigingen die hem te beurt vallen.

"Onze eerste twintig minuten tegen Standard waren niet goed, zoals gewoonlijk eigenlijk. Daarna hebben we mooi voetbal gebracht. Na onze winst tegen Charleroi waren we 200 procent gemotiveerd om ook Standard opzij te zetten", aldus Lepoint.

"Nu vormen de Gentspelers pas echt een ploeg op het veld. De voorbije weken hebben we heel wat discussies gevoerd in de kleedkamer, zowel over zaken die goed als fout liepen. Ik vind dat zoiets moet kunnen. We zijn er samen uitgeraakt en dat vertaalt zich in onze prestaties", verklaart de ex-Moeskroenspeler het goede vormpeil van de Buffalo's.

Lepoint weet nu ook waar hijzelf aan toe is. Michel Preud'homme heeft hem een plaats in de driehoek op het middenveld gegeven. "Dat voelt inderdaad goed aan. Het klopt dat ik in het begin van het seizoen vaak pendelde tussen de bank en het veld. Bij momenten moest ik zelfs centraal in de defensie gaan spelen. Ik heb daar nooit problemen van gemaakt, want ik leg mij neer bij de beslissingen van de coach."

Lepoint beweert dat hij nu volledig geïntegreerd is bij de Oost-Vlamingen. "Ik heb mij op alle vlak moeten aanpassen. Daarin ben ik nu geslaagd. We hadden met Gent zeker enkele plaatsen hoger kunnen staan. In het begin van het seizoen hebben we te veel punten verloren. We staan nu waar we thuis horen. Met dezelfde mentaliteit moeten we ook de tweede ronde aanvatten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties