Interview De Man: "Denk aan een vertrek"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
De Man: "Denk aan een vertrek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bijna een jaar geleden keerde Mark De Man terug naar België. Hij verruilde het Nederlandse Roda JC voor Germinal Beerschot. Vijf basisplaatsen en twee invalbeurten later dreigt een vertrek uit de koekestad.

De Man veroverde na zijn transfer meteen een basisplaats, maar een knieblessure op het veld van Dender maakte een vervroegd einde aan het seizoen. Ook dit jaar slaagt de ex-speler van Anderlecht er niet in om een basisplaats te veroveren op het Kiel.

Zijn laatste speelminuten dateren van 27 oktober. Toen speelde, en scoorde, de verdedigende middenvelder in de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Deinze.

“Het is geen makkelijke situatie”, zegt De Man, die nog tot 2012 onder contract ligt, aan de redactie. “De statistieken liegen niet. Er zijn veel matchen voorbij gegaan zonder dat ik een minuut in actie kwam. Met mijn verleden bij Anderlecht en de nationale ploeg, wil ik terug spelen. Dit kan niet blijven duren. Ik heb er al aan gedacht om te vertrekken.”

Zijn er al contacten met andere clubs? De naam van Racing Genk circuleert.

 

“Persoonlijk zijn er nog geen gesprekken geweest met andere clubs. Ik laat die zaken over aan mijn manager. Hij kijkt rond. Maar eigenlijk wil ik niet weg. Germinal Beerschot is een toffe club en ik voel er mij thuis. Het belangrijkste blijft wel dat ik kan spelen.”

Hoe kijkt de club tegen deze situatie aan?

 

“Ik denk dat ze dezelfde mening heeft als mij. Een transfer is misschien de beste oplossing.”

Heb je er al met Jos Daerden over gepraat?

 

“De trainer is altijd correct geweest. Hij geeft aan iedereen het gevoel dat hij bij de ploeg hoort. Dat motiveert. Maar ik had de tegenslag dat ik de eerste week onder Daerden niet kon trainen. Hij heeft toen zijn ploeg gevormd. Alleen ziet hij mij als een rechtsback en dat is niet mijn positie.”   (WB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties