Westerlo pikt uitgestelde match Zulte Waregem niet

Nico Wieme
| 22 reacties
Westerlo pikt uitgestelde match Zulte Waregem niet
Foto: © SC

De afgelaste en verschoven wedstrijden blijven voor beroering zorgen. Nu laat Westerlo van zich horen. De Kempenaren kunnen er niet om lachen dat Zulte Waregem en Cercle Brugge onderling beslisten om hun bekerduel uit te stellen.

Als we zo verder gaan, ligt tegen het einde van het seizoen iedereen met iedereen in de clinch. Na de herrie rond de afgelastingen en de wel gespeelde wedstrijden van vorig weekend, de verschoven bekerpartij tussen Gent en Germinal Beerschot, zit er nu een haar in de boter tussen Westerlo en Zulte Waregem.


Ergere omstandigheden in Kortrijk
De Kempenaren pikken het niet dat Zulte Waregem en Cercle Brugge de Waregemse burgemeester inschakelden om het duel “om veiligheidsredenen” uit te stellen. Westerlo geeft aan dat zij vorig weekend in Kortrijk in omstandigheden moesten spelen, die veel erger waren dan die van woensdag.

 
Sportieve redenen
“Bovendien kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat bij Zulte Waregem (en bij Cercle) eerder de sportieve redenen (extra rust, red.) de doorslag gaven, waarbij de burgemeester inspeelde op deze sportieve belangen en dat het uitstel dus in scène is gezet om de sportieve belangen van Zulte Waregem te dienen”, luidt het in een communiqué.

 

Westerlo tekent protest aan tegen het uitstel van deze bekerwedstrijd en is van plan dit aan te kaarten bij een volgende vergadering van de Pro League. De Kempenaars spelen komende zondag tegen Zulte Waregem. (WB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties