FA Cup: jonge Belg Boyata debuteert en wint met Man City

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
FA Cup: jonge Belg Boyata debuteert en wint met Man City
Foto: © SC

Hull City en Blackburn Rovers uit de Premier League zijn uitgeschakeld in de derde ronde van de FA Cup. Birmingham en Portsmouth moeten op herhaling. Manchester City won met het kleinste verschil bij tweedeklasser Middlesbrough.

Deze middag zouden er sowieso twee clubs uit de Premier League sneuvelen want met Aston Villa - Blackburn en Wigan - Hull City kon dat ook niet anders. Villa won met 3-1, Wigan deed het zelfs nog beter en versloeg Hull met 4-1.

Het geplaagde Portsmouth kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Coventry City uit The Championship. Anthony Vandenborre kwam niet van de bank. Birmingham City speelde 0-0 bij Nottingham Forest, de nummer drie uit diezelfde Championship.

Manchester City won met 0-1 bij Middelsbrough, vorig seizoen nog in de Premier League. Bij het team van Roberto Mancini maakte onze 19-jarige landgenoot Boyata (foto) zijn debuut. Hij speelde de hele wedstrijd. Benjani scoorde de enige goal op slag van rust. Ook Vincent Kompany maakte de volledige partij vol. Onze landgenoten vormden het hart van de defensie.

Everton, Fulham en Bolton wonnen in eigen huis tegen teams uit de lagere reeksen. Fulham was met 1-0 te sterk voor Swindon, Bolton klopte Lincoln met 4-0 terwijl Everton de bezoekers uit Carlisle met 3-1 huiswaarts stuurde. Fellaïni speelde de hele match.

Sunderland was met 3-0 te sterk voor Barrow. Newcastle United, leider in The Championship, bleef op 0-0 steken bij Plymouth. Tottenham Hotspurs kende weinig problemen met Peterborough: 4-0. Krancjar scoorde tweemaal. Stoke City - York eindigde op 3-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties