Welke Liverpoolspelers kunnen Genk versterken?

Welke Liverpoolspelers kunnen Genk versterken?

Het ziet er steeds meer naar uit dat Liverpool FC en Racing Genk serieus gaan samenwerken. Uiteraard wordt er reeds druk gespeculeerd over de spelers die mogelijk binnenkort op de Belgische velden zullen te bewonderen zijn.

Het Belang van Limburg sprak met David Fairclough, ex-Beveren en ex-Liverpool. Bij Racing Genk willen ze nog geen namen naar voor schuiven, maar Fairclough gaf wel tien spelers aan die mogelijk de rangen zouden kunnen versterken. Volgens hem kunnen beide clubs winnen door de samenwerking. Hij hoopt dat de jonge talenten in België een brug kunnen slaan tussen de zwakke reservencompetitie in Engeland en de Premier League.

Wij nemen de tien spelers die Fairclough opnoemt even onder de loep. Als Genk enkele van deze talenten kan losweken, dan kunnen ze de rangen inderdaad tijdelijk komen versterken. Liverpool won met enkele van deze jongens twee keer op rij de FA Youth Cup. Ook wonnen de reserven de competitie met een jong team. Talent zit er dus zeker in.

Jay Spearing: De 21-jarige middenvelder is een vinnig baasje. Hij is een steengoede spelverdeler en gaat er altijd voor. Zijn grootste nadeel is zijn kleine gestalte (1m68) en zijn tengere lichaamsbouw. Hierdoor lijkt hij te kort te komen om het in de Premier League waar te maken. Voor Racing Genk zou hij een schitterende aanwinst kunnen betekenen. Hij mocht dit seizoen af en toe invallen.

Martin Kelly: De 19-jarige verdediger mocht tot nu toe alleen ervaring opdoen in de Champions League. Met 1m91 is hij een grote jongen. Hij zal dit seizoen totaal geen speelgelegenheid krijgen indien de basisverdedigers fit zijn.

Nathan Eccleston: De 19-jarige aanvaller is razendsnel en scoort gemakkelijk. Hij kan ook op de vleugels uit de voeten en Rafael Benitez houdt van dat type aanvallers. Er worden grootse dingen verwacht van deze Engelse jeugdinternational. Hij kan voor Genk een ideale aanvallende vleugelspeler worden.

Stephen Darby: De 21-jarige rechtsachter is een echte Liverpudlian. Hij was een belangrijke speler bij de jonge Reds die twee keer de FA Youth Cup wonnen. Voor hem wordt het hoog tijd dat hij ergens speelgelegenheid krijgt om door te groeien. Als Liverpool Phillipp Degen verkoopt, lijkt de kans groot dat Darby zal moeten blijven als alternatief voor de rechtsachter indien Glen Johnson out is.

David Amoo: Deze 18-jarige aanvaller is ijzersterk en pijlsnel. Hij kan ook als rechtsbuiten aan de slag. Amoo is nog jong, maar staat hoog aangeschreven in Engeland. Hij zou het kunnen waarmaken in België, maar het is voorlopig moeilijk in te schatten hoe ver hij al staat.

Daniel Pacheco: Met zijn 1m68 is Pacheco niet de grootste van het lot. De 19-jarige aanvaller compenseert dat door zijn klasse. Hij werd weggeplukt bij Barcelona en maakt ook het mooie weer als Spaans jeugdinternational. Hij zou een concurrent kunnen vormen voor Elyaniv Barda.

Daniel Ayala: Deze Spaanse verdediger is met zijn 1m91 een grote jongen. Benitez slaagde er in om zijn landgenoot weg te plukken bij Sevilla. Hij is amper 19 jaar, maar toch kreeg hij al enkele kansen in de defensie dit seizoen. Ayala is Spaans jeugdinternational. Zeker een optie indien Genk een stevige verdediger zoekt.

Mikel San Jose: De 20-jarige verdediger is momenteel uitgeleend aan Athlétic Bilbao. De Spaanse club heeft ook een optie tot aankoop.

Lauri Dalla Valle: De Italiaanse Fin weet vlot de weg naar het doel te vinden. Liverpool snoepte hem weg voor een resem andere Europese topclubs. De 18-jarige aanvaller is misschien nog iets te jong om bij Genk het verschil te maken.

Alex Kacaniklic: De 18-jarige Zweed komt het best tot zijn recht als linksmidden. Hij staat bekend om zijn spectaculaire doelpunten. Wellicht nog niet sterk genoeg voor Genk.


Niet in het lijstje van Fairclough, maar zeker de moeite waard:

Damien Plessis: De 21-jarige Plessis meet maar liefst 1m93. De Fransman is een uitstekende verdedigende middenvelder, maar Benitez geeft steevast de voorkeur aan Lucas Leiva op die positie. Plessis komt vaak houterig over, maar indien Genk voor die positie iemand kan gebruiken zeker een aanrader.

Krisztian Nemeth: Aanvaller Nemeth is een echte goalgetter. De 21-jarige Hongaar is momenteel uitgeleend aan AEK Athene, maar als Genk hem volgend seizoen kan strikken moet het niet twijfelen. Hij maakte vooral indruk op het EK u19.

Nabil El Zhar: Deze 23-jarige Marokkaan vertoeft al enkele maanden in de ziekenboeg. Hij kreeg vorig seizoen regelmatig speelkansen van Benitez. Als hij terug fit is, zal de keuze moeten worden gemaakt tussen een nieuwe periode als invaller bij Liverpool of zijn geluk elders beproeven. Hij zou een goede periode bij Genk kunnen gebruiken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties