Cercle en Zulte Waregem dansen naar pijpen KBVB

Nico Wieme
| 57 reacties
Cercle en Zulte Waregem dansen naar pijpen KBVB
Foto: © SC

Cercle Brugge en Zulte Waregem leggen zich neer bij de beslissing van de Belgische Voetbalbond om de kwartfinale in de Beker van België tegen Anderlecht in één wedstrijd én op het veld van de Brusselaars te laten doorgaan.

Cercle Brugge en Zulte Waregem hebben gezamenlijk besloten zich neer te leggen bij de beslissing van de Belgische Voetbalbond (KBVB) om de kwartfinale in de Beker van België in één wedstrijd op het veld van Anderlecht te laten doorgaan. Het onderlinge duel van beide teams in de achtste finales werd al drie keer afgelast en de bond zag geen andere uitweg dan de winnaar van deze onderlinge strijd in één duel met Anderlecht te laten beslissen wie een plaats in de halve finales van de beker verdient.

Voorstel Cerlce en Zule Waregem
Door de overvolle kalender is een oplossing waarin alle partijen zich kunnen vinden onbestaande. Cercle en Zulte Waregem hadden de bond een voorstel gedaan, maar die ging daar niet op in. Beide teams wilden hun achtste finale aanstaande woensdag spelen. De winnaar van dit duel zou dan komend weekend op het veld van Anderlecht de heenmatch van de kwartfinales spelen aangezien de Brusselaars dan vrij zijn door het faillissement van Moeskroen. De terugmatch zou dan, zoals voorzien, op 26 of 27 januari kunnen plaatsvinden.

Geen consensus
Noodzakelijke voorwaarde voor dit speelschema was het uitstellen van het competitieduel Zulte Waregem-STVV of Cercle-Charleroi. Aangezien noch met de Truienaars noch met de Karolo's een consensus werd bereikt, viel dit scenario in het water. Het Uitvoerdend Comité van de bond nam dan maar eenzijdig de beslissing om de kwartfinale in het kader van de Beker van België in één match én op het terrein van Anderlecht te laten doorgaan.

Geen juridische stappen
"Niettegenstaande deze manifeste inbreuk op het eigen reglement, en behoudens de individuele vrijheid die beide clubs zich voorbehouden om de schade die door deze (ten zeerste te betreuren) beslissing desgevallend geleden wordt te verhalen, hebben SV Zulte Waregem en Cercle Brugge beslist om geen juridische procedure op te starten om de beslissing aangaande de herschikking van de wedstrijden te herzien, teneinde de speelkalender niet nog meer dan nu al het geval is onder druk te zetten", laten beide gedupeerde teams in een gezamenlijk comminuniqué weten.
 
SV Zulte Waregem en Cercle Brugge hopen op deze wijze een voorbeeldsignaal te geven naar de toekomstige werking van de Pro League en de KBVB.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties