Birmingham City schakelt Fellaini uit in FA Cup

Wouter Laeremans
| 1 reacties

Het FA Cup-avontuur zit er op voor Everton. Fellaini en co konden de ongeslagen reeks van Birmingham niet doorbreken en strandden in de vierde ronde met een 1-2 verlies. Anthony Vanden Borre bekert wel verder.

De Toffes kregen al na zeven minuten een koude douche, toen Christian Benitez de voorzet van Keith Faye ongehinderd voorbij Tim Howard kon koppen. Vijf minuten voor rust verdubbelde Barry Ferguson de voorsprong. De ingevallen Osman kon nog tegen prikken, maar verder geraakte Everton niet. Fellaini speelde de hele match.

Portsmouth en Vanden Borre staan laatste in de Premier League, maar de FA Cup ligt hen veel beter. Deze keer ging reeksgenoot Sunderland voor de bijl met 2-1. John Utaka maakte voor en na rust de vroege openingsgoal van Darren Bent ongedaan.

Aston Villa hield derdeklasser Brighton & Hove af met 3-2. Coach Martin O’Neill liet heel wat basisspelers rusten, maar kende weinig problemen met de nummer 20 uit de League One. Aan de rust stond het 1-1, bezoeker Elphick maakte de 1-0 van Delfouneso ongedaan. Na de pauze ging Villa erover via Young en Delph. Nicholas Forsters tegengoal kwam te laat.

Fulham kon pas in de tweede helft afstand nemen van vierdeklasser Accrington Stanley. Aan de rust stond het 1-1, maar de nummer dertien uit de League Two had al verdediger Kempson verloren met een tweede gele kaart. Damien Duff en Zoltan Gera klaarden de klus voor Fulham in de tweede helft.

West Brom staat in de Championship zes punten achter leider Newcastle, maar klopte de Magpies toch met 4-2. De thuisploeg zette twee penalty’s om, Newcastle speelde de laatste twintig minuten met tien na de uitsluiting van Taylor.

Crystal Palace dwong een replay af tegen Wolverhampton. De eersteklasser bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

Wigan kon pas in de tweede helft de 2-0 achterstand tegen vierdeklasser Notts County ongedaan maken. Verder dan 2-2 kwamen ze echter niet.

Bolton Wanderers was met 2-0 te sterk voor tweedeklasser Sheffield United