De Bleeckere: “Kers op de taart”

Hannes De Meyer
| 1 reacties
De Bleeckere: “Kers op de taart”
Foto: © SC

Frank De Bleeckere mag samen met zijn assistenten Peter Hermans en Walter Vromans naar Zuid-Afrika voor het WK 2010. Ondanks zijn internationale status als topscheidsrechter reageerde De Bleeckere erg opgelucht op zijn selectie.

"Er viel een blok van 1.000 kilogram van mijn schouders. Ik kreeg het nieuws te horen van mijn assistent terwijl ik in de file stond op de Brusselse ring. Voor veel mensen lijkt dit misschien evident, maar we hebben hier toch drie jaar samen voor moeten werken", reageerde De Bleeckere op Sporza.

"Ik ben heel tevreden. Want het is niet omdat je er op het vorige EK en WK bij was, dat je er automatisch weer bij bent. Meer dan de helft van mijn EK-collega's uit 2008 ontbreken."

Het WK 2010 wordt meteen ook het laatste grote toernooi van de topscheidsrechter. "Dit is een enorme bekroning. Ik ga niet uit van een hoogtepunt daar, de selectie dát is het mooiste moment. We hebben daar drie jaar hard voor gewerkt."

"Ik fluit graag toernooien, omdat je daarin kan groeien. Telkens haalden we minstens de kwartfinales. Maar op een WK zitten de beste refs. Dan maken details het verschil. De eerste match is erg belangrijk."

Hoe gaat zijn laatste toernooi ontspannen tegemoet. "We hebben niks te verliezen. Mijn carrière is al zeer mooi, al wat erbij komt, is meegenomen. Dit is de kers op de taart"

"We zullen onze duels zo professioneel en onopgemerkt mogelijk fluiten, daarna zien we wel waar we geraken", zegt De Bleeckere.

Begin maart moeten De Bleeckere en zijn assistenten wel nog slagen voor de fysieke testen, maar dat is normaalgezien een formaliteit. Onze landgenoot wordt aanzien als één van de kanshebbers om de finale te fluiten.

De Bleeckere was er eerder ook al bij op het WK van 2006 in Duitsland en op het EK van 2008, waar hij een halve finale mocht fluiten.

Opmerkelijk: Nederland mag geen scheidsrechter naar het WK sturen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties