Anderlecht en Ajax volgen Saoedische verdediger

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Anderlecht en Ajax volgen Saoedische verdediger
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Osama Hawsawi, een verdediger van de Saoedische topclub Al-Hilal waar onze landgenoot Eric Gerets trainer is, staat in de belangstelling van RSC Anderlecht en Ajax Amsterdam. Al-Hilal wil de speler echter niet laten gaan.

Eric Gerets heeft namelijk zijn lot verbonden aan dat van Osama Hawsawi. Als de steunpilaar van het elftal vertrekt, dan zou onze landgenoot ook wel eens zijn biezen kunnen pakken in het Midden-Oosten en dat willen ze bij Al-Hilal vermijden.

Gerets is wel eerlijk in zijn analyse. "Van ons elftal is Hawsawi de enige die een transfer naar Europa zou verdienen. Maar zijn vertrek zou de ploeg zodanig verzwakken dat ik er zelf zou aan denken om op te stappen", aldus de Limburger in De Telegraaf.

Hawsawi is een verdediger van 1 meter 85 en hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij Al-Hilal. Eerder speelde hij bij het bescheidener Al-Wahda. Hij is ook een steunpilaar van de nationale ploeg van Saoedi-Arabië dat zich echter niet kon plaatsen voor het WK van deze zomer in Zuid-Afrika.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties