Preud'homme: "Play-offs heel belangrijk voor Gent"

Nico Wieme
| 9 reacties
Preud'homme: "Play-offs heel belangrijk voor Gent"
Foto: © SC

Michel Preud’homme kon zich uiteindelijk verzoenen met het gelijkspel van Gent tegen Club. De Buffalocoach kijkt nu al uit naar de play-offs die hij als een verrijking voor zijn team ziet.

“Club kwam per toeval op voorsprong. Dat schot van Dorege Kouemaha was zelfs geen kans”, zei Michel Preud’homme ons na afloop van Gent-Club. “Daarna speelden wij tegen een tegenstander die de bal goed liet rondgaan en ons wou vermoorden. Bij balbezit was onze passing veel te onzorgvuldig. We verloren ook veel duels. Daardoor kwamen we in de problemen. In de tweede helft hebben we het evenwicht hersteld.”

 

De ex-Rode Duivel vond wel dat de Buffalo’s nadrukkelijker op zoek hadden moeten gaan naar een tweede doelpunt. “Club is een mooi voetballende ploeg, maar ook hard in de duels. Toen zij met tien kwamen te staan, hadden we een tweede keer moeten scoren. Dat hebben we nagelaten.”

 

Is AA Gent nu het zwarte beest van blauw-zwart? “Dat zou ik zo niet durven stellen. Club is wel een ploeg die ons ligt. Vorig jaar hebben we twee keer tegen hen gewonnen. Dit seizoen hebben we hen uit de beker gekegeld met twee zeges. Dat soort matchen hebben we nodig om te leren. Vandaar dat ik die play-offs zo belangrijk vind. Dan spelen we nog twee keer tegen Club, Anderlecht en Standard.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties