Reynders: "Veel gezeverd in Genk na mijn vertrek"

Mathias Dumarey
| 12 reacties
Reynders: "Veel gezeverd in Genk na mijn vertrek"
Foto: © SC

Vrijdag neemt Genk het in de Cristal Arena op tegen staartploeg Lokeren. Voor Willy Reynders (foto) is het de eerste keer dat hij er terugkeert na zijn ontslag als technisch directeur. Nu is Reynders directeur opleidingen in Lokeren.

Het nieuwe bestuur van RC Genk liet zich ontvallen dat de scouting nergens stond onder Willy Reynders als technisch directeur. "Alles wat ik daarover heb gelezen, was zever. Omdat er niets op computer stond, wil dat nog niet zeggen dat er geen rapporten waren over spelers. Ik wil ze gerust tonen", aldus Reynders in HBvL.

Reynders is het er ook niet mee eens dat er veel geld slecht werd besteed waardoor de club nu krap bij kas zit. "Toen ik er kwam, was er ook geen geld voor inkomende transfers. Pas als er iemand vertrok, kon er sprake zijn van een aanwerving. Bij mijn aankomst stond de club acht miljoen euro in het rood, bij mijn vertrek was er geen euro schuld meer", verdedigt Reynders zich.

"Hein Vanhaezebrouck wou met zijn kritiek op de scoutingscel zichzelf verdedigen. De voorbije weken draait Genk wel weer, dat zegt toch iets. Ik had niet verwacht dat ze zo laag zouden zakken in de stand, ze konden het resultaat niet forceren. Tijdens mijn drie jaar in Genk pakten we twee keer een Europees ticket. Ik hoop dat het Genk nog eens zal lukken."

"We hebben destijds voor Koen Daerden, Steven Defour, Kevin Vandenbergh, Sébastien Pocognoli en Logan Bailly een mooie som afgedwongen", aldus Reynders die zich ook nog achter zijn aanwervingen schaart. "Tachtig procent van de jongens die nu deel uitmaken van de huidige ploeg zijn dezelfde als twee jaar geleden", besluit de directeur opleidingen van Lokeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties