Rits ontgoocheld over beperkt aantal speelminuten

Steurbaut Kersten
| 39 reacties
Rits ontgoocheld over beperkt aantal speelminuten
Foto: © SC

Mats Rits kreeg tegen Zulte Waregem zijn eerste speelminuten in 2010. Het 16-jarige talent van Germinal Beerschot had duidelijk op meer gerekend. “Fysiek ben ik sterker geworden.”

Rits tekende vorige zomer met veel bombarderie een contract op Germinal Beerschot. Hij werd voorgesteld als één van de grootste talenten op de Belgische voetbalvelden. In zijn debuutwedstrijd tegen Westerlo maakte hij meteen twee doelpunten. Daarna werd het echter terug heel stil rond Rits.

Zijn invalbeurt tegen Zulte Waregem waren zelfs zijn eerste speelminuten in 2010. “Iedereen zal wel begrijpen dat ik ontgoocheld ben”, is Rits eerlijk. “Na de winterstop had ik op meer kansen gerekend.”

“Het blijft de keuze van de trainer. Ik moet nu gewoon hard blijven werken. De groep blijft belangrijker dan het individu. Fysiek ben ik alvast sterker geworden. En in de fitness probeer ik aan kracht te winnen. Dat voel je ook.”

De supporters schreeuwden om een invalbeurt van Rits. “Het is leuk dat ze je naam scanderen. Misschien gaat de trainer dan ook twijfelen om mij erin te brengen. Al was het vandaag niet makkelijk om in te vallen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties