Cercle-supporters boycotten play-offs

Steurbaut Kersten
| 133 reacties
Cercle-supporters boycotten play-offs
Foto: © SC

Een supportersgroep van Cercle Brugge, de Ultras Bryggja, vindt het nieuwe competitiesysteem maar niets en zal de play-offs boycotten.

“Dit is een grote competitievervalsing die slechts twee functies heeft: meer geld slaan uit tv-voetbal en de kloof tussen de grote en kleine ploegen vergroten”, stellen de groen-zwarte supporters.

“De eindstand staat vast na de reguliere competitie, zoals het volgens de al meer dan 100 jaar oude traditie van het Belgisch voetbal hoort. Wij respecteren dan ook het klassement en feliciteren onze spelers hiervoor.”

“De voetbalsupporter heeft helemaal geen nood aan ingewikkelde calculaties en oneerlijke afrondingen om het puntenaantal te berekenen. Play-offs zijn oneerlijk en passen niet binnen de traditie van het Europese voetbal. Wie play-offs wil zien, gaat beter naar zaalsporten kijken.”

Volgens Ultras Bryggja zijn de echte fans het slachtoffer van de play-offs. “Die wordt nu opnieuw in de kosten gejaagd met een extra abonnement of ticket voor ‘topwedstrijden’. De supporter wordt als melkkoe beschouwd.”

Ultras Byggja roept op tot een algemene boycot. “Wij zullen iedere week een aangenaam alternatief bieden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties